Hagi, numit ambasador UNICEF

Gheorghe Hagi a fost numit, luni, ambasador UNICEF România, într-o ceremonie care a avut loc la Casa ONU din Capitală, fostul internaţional precizând că parteneriatul său cu această organizaţie nu va fi afectat de o eventuală preluare a conducerii tehnice a vreunei echipe de fotbal.

136 afișări
Imaginea articolului Hagi, numit ambasador UNICEF

Hagi, numit ambasador UNICEF (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem în faţa unui parteneriat în care faptele sunt foarte importante şi vorbele mai puţin. Când este vorba de copii, ştiţi cu toţii că eu am fost mai sensibil. Copiii au nevoie de sport şi de ajutor din partea celor mari. La fel simţeam şi eu atunci când eram copil. Personal sunt onorat de venirea mea în UNICEF. Sunt pregătit să muncesc alături de ei şi să contribui cu tot ce pot pentru a fi alături de copii. Ajutând copiii azi, ziua de mâine va fi mai bună. Copiii merită orice efort din partea noastră", a spus Hagi.

Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney, este optimist în ce priveşte colaborarea cu Gheorghe Hagi.

"Toată lumea ştie ce legendă e Hagi. El nu este cunoscut doar în ţară. În spatele acestei celebrităţi se află o persoană modestă cu care se pot pune la punct multe proiecte serioase. Este o onoare pentru mine să-l cunosc şi mă bucur foarte mult că el a înţeles perfect ce înseamnă să faci ceva pentru a schimba situaţia copiilor. Împreună vom putea pune la curent mult mai multă lume cu problemele copiilor din toată lumea. Hagi ne va ajuta foarte mult, iar el se alătură altor nume mari din lumea fotbalului mondial", a precizat Edmond McLoughney.

Devenind ambasador UNICEF, Gheorghe Hagi se alătură unui număr considerabil de personalităţi recunoscute şi respectate - sportivi, muzicieni şi actori - cere sprijină în mod benevol activitatea UNICEF la nivel naţional, regional sau global.

În noua sa calitate, Hagi va susţine proiectele şi campaniile UNICEF, va promova drepturile copiilor şi va atrage atenţia asupra nevoilor copiilor defavorizaţi.

Fostul internaţional va sprijini UNICEF şi în cadrul uneor activităţi de strângere de fonduri pentru proiectele organizaţiei.

Printre fotbaliştii celebri care sunt ambasadori UNICEF în lume se numără brazilianul Ronaldinho (AC Milan), camerunezul Samuel Eto'o (FC Barcelona), englezul David Beckham (LA Galaxy), galezul Ryan Giggs (Manchester United) şi italianul Francesco Totti (AS Roma).

UNICEF a fost prima organizaţie care a atras celebrităţile de partea sa, iar actorul Danny Kaye a fost primul care a deţinut rolul de ambasador al UNICEF, în anul 1954.

Lista de personalităţi care au colaborat sau care colaborează cu această organizaţie cuprinde peste 260 de nume. Aceştia au misiunea de a determina publicul larg să sprijine copiii defavorizaţi din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici