"Happy Feet", cel mai bun film la Children's BAFTA Awards

Lungmetrajul animat "Happy Feet - Mumble, cel mai tare dansator" a primit premiul pentru cel mai bun film la cea de-a 12-a ediţie a Children's BAFTA Awards, ceremonie care a avut loc pe 25 noiembrie, la Londra.

3 afișări
Imaginea articolului "Happy Feet", cel mai bun film la Children's BAFTA Awards

ccel mai bun film la Children's BAFTA Awards

Musicalul animat "Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator" a concurat pentru marele premiu cu "Aruncat la canal", "Podul către Terabithia" şi "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", informează bbc.co.uk.

În schimb, "Happy Feet" a pierdut în faţa versiunii pentru marile ecrane a "Familiei Simpson", la categoria "filmul preferat al anului", unde au votat spectatorii cu vârste sub 16 ani.

Versiunea pentru juniori a premiilor BAFTA, acordate anual de Academia britanică de film, a fost prezentată de Keith Chegwin şi a inclus, pentru prima dată, o categorie destinată jocurilor video.

"Buzz! Junior: Jungle Party", pentru PlayStation 2, a primit premiul pentru cel mai bun joc video al anului, acesta concurând cu "Harry Potter and the Order of the Phoenix", pentru Xbox 360, "Lego Star Wars: The Complete Saga", pentru Nintendo DS, şi "Crash of the Titans", pentru Wii.

CBeebies a primit premiul Children's BAFTA pentru cel mai bun post de televiziune, în timp ce Aardman - echipa care a creat "Wallace and Gromit" - a fost numită cea mai bună companie de producţie independentă a anului.

Premiul Children's BAFTA pentru cel mai bun debut a revenit lui Charles Martin, care şi-a început cariera de regizor anul trecut, cu comedia "My Life As A Popat".

Programul "The Wrong Trainers", de la CBBC Newsround, care s-a ocupat cu convertirea unor poveşti reale despre copii săraci în scurtmetraj animate, a câştigat premiul pentru "cea mai bună emisiune despre fapte reale".

"That Summer Day", o producţie BBC care a tratat subiectul atacurilor teroriste de la Londra, din 7 iulie 2005, din perspectiva unui copil, a câştigat premiul pentru cea mai bună dramă.

Premiul special Children's BAFTA a revenit lui Mick Robertson, prezentator al emisiunii pentru copii "Magpie" difuzată de postul de televiziune ITV în anii '70, şi în prezent un producător foarte premiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici