Havana Lounge, ceva fermecator din şi despre Cuba

Scriitorul Jesus Diaz declara, în romanul "Spune-mi ceva despre Cuba", ca toată sărăcia, cruzimea şi tristeţea cubanezilor se şterge prin muzica lor, care devine o altă formă de a iubi viaţa. Sâmbătă seara, la Bucureşti, spectacolul formaţiei Havana Lounge a demonstrat tocmai această idee.

30 afișări
Imaginea articolului Havana Lounge, ceva fermecator din şi despre Cuba

Havana Lounge, ceva fermecator din şi despre Cuba (Imagine: Mediafax Foto)

În faţa unui public de circa 4.500 de persoane, membrii Havana Lounge au adus pe scena Sălii Palatului muzică şi dans pe ritmuri de son, mambo, cha cha, salsa, rumba, timba, guajira, danzon, abakua sau bolero.

Spectacolul Havana Longe, formaţie care include o serie de vedete cunoscute pentru celebrele proiecte în care au fost implicate - Afro-Cuban All Stars, Buena Vista Social Club, Sierra Maestra şi Tropicana - a debutat în jurul orei 20.30 şi durat aproape două ore.

"Pentru noi este o plăcere să fim a doua oară în această sală şi să vă aducem arta noastră", a declarat, la începutul spectacolului, unul dintre membrii formaţiei.

Concertul de la Bucureşti a readus-o în faţa publicului român pe şi celebra Teresa Garcia Caturla, care a luat parte şi la spectacolul susţinut de Havana Lounge la Bucureşti, în februarie 2008.

Fiica cea mai mică a celebrului muzician Alejandro Garcia Caturla, Teresa s-a născut în Remedios, Cuba, iar cariera ei se întinde pe o perioadă de mai bine de 40 de ani. Alături de Teresa Garcia Caturla, pe scena de la Bucureşti au mai urcat artiştii Julio Alberto Fernandez, Yanko Pizaco, Daniel Ramos Alayos, Maria Viktoria Rodriguez, Julienne Oviedo Sanchez, Tomas Ramos, Rodolfo "Peruchin" Argudin Justiz, Bruno Rogelio Collazo, Adalberto "Candelita" Martinez şi Ivan Pastrana Palacios.

Artiştii cubanezi au ţinut permanent legătura cu publicul din sală, invitându-i să danseze şi să apalude în ritmul muzicii alături de ei. De asemenea,Teresa Garcia Caturla a făcut o surpriză celor veniţi la concert, coborând, de mai multe ori, de pe scenă, cântând şi dansând energic alături de spectatori.

Pentru membrii Havana Lounge, supranumiţi "superbunicii" ritmurilor cubaneze, muzica este o tradiţie de familie, transmisă din generaţie în generaţie. Încă din 1930, cartierul Buena Vista a fost sinonim cu tradiţia muzicală cubaneză, muzicieni celebri precum Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo sau Pio Leyva lansându-şi carierele în faimoasele cluburi exclusiviste ale Havanei.

Havana Lounge a concertat la Bucureşti şi în februarie anul trecut, dar şi în 2007.

(Material realizat de Gabriela Dita, gabriela.dita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici