Heath Ledger, omagiat la premiera mondială a filmului "The Dark Night" (Video)

Actorul australian Heath Ledger, decedat în ianuarie din cauza unei supradoze de medicamente, a fost omagiat, luni seara, la premiera mondială a peliculei "The Dark Knight", care a avut loc la New York, de starurile care i-au fost colegi de platou, informează BBC.

21 afișări
Imaginea articolului Heath Ledger, omagiat la premiera mondială a filmului "The Dark Night" (Video)

Heath Ledger, omagiat la premiera mondială a filmului "The Dark Night"

Specialiştii şi colegii de platou ai lui Ledger sunt de părere că Ledger ar putea primi pentru rolul Joker din pelicula "The Dark Knight" un premiu Oscar postum.

"Este cea mai bună interpretare a unui personaj negativ pe care am văzut-o vreodată. Cred că va fi nominalizat, aş fi foarte surprins dacă nu ar primi premiul Oscar", a declarat Michael Caine.

În al şaselea film "Batman", serie lansată în 1989, Ledger interpretează un Joker ciufulit şi mânjit de machiaj, departe de personajul excentric din benzile desenate pe care l-a interpretat iniţial Jack Nicholson.

Pe genericul filmului apare o dedicaţie pentru Ledger, care a murit la vârsta de 28 de ani din cauza unei supradoze de medicamente, în ianuarie 2008.

Medicii legişti au stabilit că moartea actorului a survenit accidental, "din cauza unei intoxicaţii acute provocate de efectele combinate" a şase medicamente, antidepresive, analgezice şi anxiolitice.

Gary Oldman, un alt coleg al lui Ledger, a declarat: "Nu am mai văzut un ticălos ca acesta de când Dennis Hopper l-a interpretat pe Frank Booth în «Blue Velvet»".

Oldman, în vârstă de 50 de ani, încarnează în "The Dark Knight" poliţistul James Gordon, admirator al lui Bruce Wayne, alias Batman, jucat pentru a doua oară de Christian Bale, după "Batman - Începuturi", în 2005.

"Sunt atât de trist că nu este alături de noi să dea interviuri chiar acum, dar îl vom onora în seara aceasta", a declarat actorul Aaron Eckhart.

Filmul "The Dark Knight", în regia lui Cristopher Nolan, cel mai recent film al francizei "Batman", va fi lansat la Londra pe 21 iulie, după care va intra în cinematografele din Statele Unite, pe 25 iulie.

Producţia Warner Bros. va avea premiera în cinematografele româneşti pe 25 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici