Helena Christensen expune la Londra fotografii care surprind efectele încăzirii globale

Top modelul Helena Christensen le-a cerut liderilor politici mondiali să se angajeze cu adevărat în lupta împotriva încălzirii planetei şi a deschis la Londra o expoziţie ce cuprinde fotografii pe care ea le-a realizat în Peru, care surprind efectele încălzirii globale.

14 afișări
Imaginea articolului Helena Christensen expune la Londra fotografii care surprind efectele încăzirii globale

Helena Christensen expune la Londra fotografii care surprind efectele încăzirii globale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre manechinele celebre ale anilor '90, devenit apoi fotograf, Helena Christensen a călătorit recent în Peru, ţara de origine a mamei sale, pentru a studia impactul avut de schimbările climei asupra populaţiilor indigene, în cadrul unui proiect realizat în colaborare cu ONG-ul Oxfam.

Fotografiile realizate de Christensen, născută la Copenhaga, sunt alb-negru, analoage, numerice sau polaroid şi vor fi expuse la Londra începând de joi.

Helena Christensen, în vârstă de 40 de ani, a declarat că a profitat de o oportunitate pentru a participa la acest proiect. "Să fac ceva pentru ţara mamei mele a fost unul dintre motivele importante pentru care m-am implicat. Sper ca politicienii să se pună de acord asupra unor noi reglementări şi noi mijloace de a opri emisiile enorme de CO2", a declarat remitul model danez, cu doar câteva zile înainte de startul Summitului mondial de la Copenhaga.

În Peru, fostul manechin a studiat impactul avut de dispariţia gheţarilor. Retragerea gheţarilor scade debitul râurilor, care nu mai oferă cantităţi suficiente de apă crescătorilor de alpaga şi cultivatorilor locali.

"Sate întregi îşi pierd principala sursă de venit", iar sătenii sunt obligaţi să părăsească munţii pentru a se stabili în oraşe, a explicat Helena Christensen.

"Aceste culturi vor dispărea (...) Este foarte trist, pentru că este vorba de o parte atât de specială a Americii de Sud", a adăugat top modelul danez.

Oxfam estimează că de-a lungul ultimilor 30 de ani, gheţarii din Peru au pierdut 22% din suprafaţă.

Liderii mondiali se vor întâlni la Conferinţa despre climă de la Copenhaga, între 7 şi 18 decembrie, pentru a pregăti un nou acord care să succeadă protocolului de la Kyoto de reducere a emisiilor de gaze cu efecte de seră, care expiră în 2012.

Fotografiile realizate de Helena Christensen sunt expuse la galeriile Proud din Londra, în perioada 19 - 29 noiembrie.

Helena Christensen este un renumit model danez, fost "Înger" al casei Victoria's Secret şi imaginea companiei Revlon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici