Hitler a pictat piticii din Albă ca Zăpada

Directorul unui muzeu din Norvegia este convins că trei picturi ale piticilor Albei ca Zăpada şi una a lui Pinocchio, pe care le-a descoperit, au fost realizate de Adolf Hitler.

71 afișări
Imaginea articolului Hitler a pictat piticii din Albă ca Zăpada

Hitler a pictat piticii din Albă ca Zăpada

William Hakvaag, directorul unui muzeu dedicat celui de-al doilea război mondial, situat în insula Lofoten, nordul Norvegiei, susţine că aceste patru opere de artă, acuarele, au fost ascunse în interiorul unui tablou atribuit dictatorului nazist, pe care l-a cumpărat la o licitaţie.

"Am cumpărat tabloul vara trecută, la o licitaţie organizată în Germania, în Bavaria", a explicat acesta. Tabloul, tot o acuarelă, este un peisaj bavarez purtând semnătura "A. Hitler 1940". Opera a fost cumpărată pentru 300 de dolari.

"Am încercat să-l deschid prin spate pentru a vedea dacă se găseşte ceva în interior. Am înlăturat cadrul şi am găsit alte patru picturi", mult mai mici decât prima, care are 35 cm2, a spus Hakvaag. "Erau trei picturi ale piticilor (Albei ca Zăpada, n.r.) şi una a lui Pinocchio", a continuat acesta. Primele trei purtau iniţialele "A.H.", cea a lui Pinocchio nu era semnată.

Hakvaag este convins că tablourile au fost pictate de Adolf Hitler.

Prima dovadă ar fi că "mulţi oameni cred că Hitler nu a mai pictat după anul 1939". Dacă cineva ar fi făcut un fals, opera cu peisajul bavarez ar fi fost datată înainte de 1940, pentru a părea mai credibilă, a spus acesta. Apoi, pentru că dictatorul "iubea acest film", "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici". "Hitler avea propria sa copie a filmului", a spus Hakvaag, amintind că lungmetrajul animat creat de Walt Disney, proiectat pentru prima dată în 1937, este o adaptare a basmului german al fraţilor Grimm.

Hakvaag a mai spus că femeia care i-a vândut peisajul bavarez a descoperit opera în grânarul casei sale din Bavaria, regiune în care a trăit Adolf Hitler. Directorul muzeului norvegia a recunoscut, totuşi, că "este dificil să fie 100% sigur" de autenticitatea tablourilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici