Hitler voia să readucă la viaţă specii de animale dispărute. Documentarul care dezvăluie planurile secrete ale naziştilor

Un nou documentar despre nazişti dezvăluie planurile secrete ale acestora de a readuce la viaţă specii de animale dispărute, pentru a le putea vâna, şi metodele pe care le foloseau pentru a-şi atinge scopul.

29257 afișări
Imaginea articolului Hitler voia să readucă la viaţă specii de animale dispărute. Documentarul care dezvăluie planurile secrete ale naziştilor

Hitler voia să readucă la viaţă specii de animale dispărute. Documentarul care dezvăluie planurile secrete ale naziştilor

Un studiu recent arată că Hitler plănuia să readucă la viaţă animale dispărute în urmă cu 9.000 de ani, pentru a le putea vâna alături de nazişti.

Un nou documentar dezvăluie metodele pe care naziştii le foloseau pentru a readuce la viaţă vacile sălbatice Auroch, care ajungeau la 2 metri înălţime şi aveau coarne uriaşe, scrie dailymail.co.uk.

Procedeul era supravegheat de Herman Goring, şeful vânătorilor din al treilea Reich şi al doilea om sub comanda lui Hitler, care a studiat documente antice şi picturi rupestre despre Auroch, specia de vaci uriaşe care trăise în Europa în urmă cu mii de ani.

Goring a plănuit să creeze aceste animale în grădinile zoo, apoi să le ducă în pădurile din Polonia.

”Aceasta era doar o parte din planul naziştilor de a-şi crea istorie şi credibilitate faţă de poporul german. Pentru Goring vânătoarea era una dintre cele mai importante activităţi umane şi îşi imagina că va popula teritorii întinse din Europa de Est cu acele animale. Vânatul acelor animale era provocarea supremă pentru Goring”, a declarat Toby Thacker, profesor de istorie modernă europeană la Universitatea Cardiff.

Ca majoritatea demersurilor naziste, şi acesta era secret, astfel că istoricii au descoperit cu greu detalii despre procedeu. Ordinele erau date verbal, rareori scrise, iar dovezile crimelor erau ascunse prin incendiere şi distrugerea taberelor de concentrare.

Prin examinarea oaselor fosilizate de Auroch şi a unui jurnal ţinut de o unitate nazistă, cercetătorii au identificat planurile oamenilor conduşi de Hitler.

”Când naziştii au capturat pădurea Białowieża din Polonia, au decis ca acolo să reinstaleze animalele preistorice, ceea ce însemna să scape de toţi locuitorii teritoriului, în marea lor majoritate evrei. Aşadar, este o legătură între exterminarea evreilor şi planurile naziştilor”, a declarat profesorul Thacker.

Documentarul despre planurile naziştilor de a recrea animalele va fi difuzat pe 17 iunie pe National Geographic Channel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici