Hugh Jackman va fi gazda galei premiilor Oscar 2009 (Video)

Actorul australian Hugh Jackman va fi gazda galei premiilor Oscar 2009, care va avea loc pe 22 februarie, la Kodak Theater din Los Angeles, au anunţat organizatorii prestigioasei ceremonii, Academia americană de film.

13 afișări
Imaginea articolului Hugh Jackman va fi gazda galei premiilor Oscar 2009 (Video)

Hugh Jackman va fi gazda galei premiilor Oscar 2009 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Jackman, în vârstă de 40 de ani, care recent şi-a lansat drama "Australia", în care joacă alături de Nicole Kidman, îi succede actorului de comedie Jon Stewart în rolul de maestru de ceremonii al acestui eveniment, vizionat anual de sute de milioane de telespectatori.

Hugh Jackman "posedă stil, eleganţă" şi este spontan, calităţi necesare acestei misiuni, au indicat producătorii ceremoniei. "Hugh este alegerea ideală pentru a anima această sărbătoare a filmelor anului", au adăugat aceştia.

Acest actor impozant (1,89 metri), cu fizicul unui playboy, a jucat în ultimii ani numeroase roluri în filme de succes americane, precum "Van Helsing" şi seria "X-Men", în care a interpretat rolul lui Wolverine. Acest personaj creat de compania Marvel este, de altfel, eroul următorului film cu acelaşi titlu în care va juca Jackman.

Actorul a mai putut fi văzut în "Prestigiul", "Fântâna" şi în "Bomba zilei/ Scoop", de Woody Allen, unde i-a dat replica lui Scarlett Johansson. Născut la Sydney, el a debutat ca actor într-un serial de televiziune australian, în 1994.

Desemnat "cel mai sexi bărbat în viaţă" al anului 2008, de revista People, Jackman este căsătorit şi tată a doi copii.

Prezentarea ceremoniei premiilor Oscar este considerată una dintre misiunile cele mai dificile de la Hollywood. Aceasta necesită echilibrarea divertismentului cu gestionarea timpului, pe parcursul unui eveniment care durează trei ore.

În ultimii ani, acest rol a fost deţinut de artişti de music-hall sau de actori de comedie: Jon Stewart în 2008 şi 2006, Ellen DeGeneres, în 2007, Chris Rock, în 2005. Înaintea acestora, Billy Crystal şi Whoopi Goldberg s-au numărat printre gazdele galei.

Una dintre provocările lui Jackman va fi să crească audienţele galei Oscarurilor. Ediţia din 2008 a avut cea mai mică audienţă din istorie în Statele Unite: 32 de milioane de telespectatori, faţă de 55,25 milioane în 1998, când nominalizarea filmului "Titanic" a atras o audienţă record.

Nominalizările la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 22 ianuarie, în Beverly Hills (California), unde se află sediul Academiei americane de film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici