"I Gotta Feeling", cea mai vândută piesă în format digital

Grupul american Black Eyed Peas a devenit trupa a cărei piesă "I Gotta Feeling" a înregistrat cele mai mari vânzări în format digital, depăşind precedentul record deţinut de rapperul Flo Rida cu piesa "Low", potrivit Nielsen SoundScan.

21 afișări
Imaginea articolului "I Gotta Feeling", cea mai vândută piesă în format digital

"I Gotta Feeling" a înregistrat cele mai mari vânzări în format digital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piesa "I Gotta Felling", care a petrecut 14 săptămâni în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 în 2009, a înregistrat 5,56 milioane de descărcări online, depăşind precedentul record deţinut de piesa "Low", care a înregistrat 5,54 milioane de descărcări online.

Grupul Black Eyed Peas are două piese în Topul 5 al celor mai bine vândute piese în format digital. Celălalt mare hit din 2009 al trupei, piesa "Boom Boom Pow", ocupă poziţia a patra, cu 5,3 milioane de descărcări online.

Pe poziţia a treia se află piesa "Just Dance" interpretată de Lady Gaga, cu 5,36 milioane de descărcări, iar poziţia a cincea a revenit aceleiaşi cântăreţe cu piesa "Poker Face", care a înregistrat 5,13 milioane de descărcări.

Compania Nielsen SoundScan a început să monitorizeze evoluţia vânzărilor muzicale în format digital în iulie 2003, la puţin timp după ce Apple a lansat popularul magazin muzical virtual iTunes Store.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici