Ike Turner a murit din cauza unei supradoze de cocaină

Moartea muzicianului Ike Turner - devenit celebru pentru duetul, dar şi pentru mariajul agitat cu cântăreaţa Tina Turner -, în luna decembrie, în locuinţa sa din California, Statele Unite, a fost provocată de o supradoză de cocaină, potrivit autorităţilor americane.

10 afișări
Imaginea articolului Ike Turner a murit din cauza unei supradoze de cocaină

Ike Turner a murit din cauza unei supradoze de cocaină

Ike Turner, căruia mulţi istorici îi atribuie prima piesă rock'n'roll, "Rocket 88" (1951), avea probleme cardiace care au contribuit la decesul său, la vârsta de 76 de ani, pe 12 decembrie, în locuinţa sa din San Marcos, în apropiere de San Diego, au precizat autorităţile americane.

Ike Turner, născut pe 5 noiembrie 1931, a crescut în Mississippi, unde a învăţat să cânte la pian cu legenda blues-ului american Pinetop Perkins.

După ce şi-a format trupa sa, The Kings of Rhythm, la sfârşitul anilor '40, Ike Turner s-a stabilit în Saint-Louis, unde s-a ocupat cu descoperirea de tinere talente pentru mai multe case de discuri, printre care Sun Records, contribuind mai ales la lansarea unor artişti precum Howlin' Wolf şi Elmore James.

O tânără cu voce răguşită, pe nume Anna Mae Bullock, îi va schimba cariera. Aceasta a făcut iniţial backing vocals pentru trupa Kings of Rhythm, după care a devenit solistă, iar în 1960 devine celebră cu hitul "A Fool in Love". Cântăreaţa a rămas însărcinată cu copilul lui Ike şi şi-a schimbat numele în Tina Turner, în timp ce grupul şi-a schimbat numele în The Ike and Tina Turner Revue.

Cei doi muzicieni s-au căsătorit în Mexic, în 1962, iar colaborarea lor vreme de un deceniu a dat lumii hituri precum "River Deep, Mountain High", produs de Phil Spector, sau "Nutbush City Limits".

Mariajul dintre cei doi a fost unul tumultuos: în autobiografia pe care Tina Turner a lansat-o în 1986, aceasta informează că Ike a bătut-o timp de mai mulţi ani. Ike Turner, după ce iniţial a negat, a recunoscut în autobiografia sa apărută în 2001 că a pălmuit-o, dar că nu a bătut-o.

După o altercaţie care a avut loc în Dallas, în 1976, cei doi s-au despărţit. Ike Turner a păstrat toate câştigurile obţinute în timpul mariajului lor.

Cuplul a constituit subiectul unui film hollywoodian, "Tina" (1993), în care rolul cântăreţei a fost interpretat de Angela Bassett şi care i-a adus lui Lawrence Fishburne o nominalizare la Oscar pentru rolul lui Ike.

Ike Turner a continuat, ani la rând, să protesteze împotriva portretului care i s-a făcut în acest film. "Am făcut multe greşeli", a declarat acesta în timpul unui interviu. "Tot ceea ce pot face este să cer scuze celor cărora le-am făcut rău. Dar eu nu sunt tipul pe care îl vedeţi în acest film. Departe de asta", a spus Ike Turner.

În anii '80, Ike Turner a cunoscut o cădere în infern marcată de droguri şi alcool. În 1991, în timp ce era în închisoare pentru o infracţiune legată de droguri, el a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

După ieşirea din închisoare, în 1993, şi-a reconstruit cariera, iar anul acesta a câştigat un premiu Grammy pentru albumul de blues "Risin' With the Blues".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici