- Home
- Life-Inedit
- (02.02.2016, 18:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Imagini CUTREMURĂTOARE: Boala care transformă copiii în bătrâni
Mezinii unei familii din India, Anjali Kumari (7 ani) şi Keshav Kumar (1 an şi 6 luni) suferă de o formă rară de Progeria, numită Cutis Laxa care îi îmbătrâneşte prematur. Aceştia au fizicul unor persoane în vârstă, iar pe lângă aspect, le este afectată şi sănătatea.
12397 afișări

Boala care transformă copiii în bătrâni (Imagine: dailymail.co.uk)
Familia are trei copii, dintre care primul născut este sănătos, dar ceilalţi doi suferă de o formă rară de Progeria, o boală cruntă care îmbătrâneşte prematur copiii. Aceştia prezintă piele ridată, lăsată, dar şi simptome specifice înaintării în vârstă: dureri articulare, probleme respiratorii, afecţiuni de vedere, dar şi imunitate scăzută.
Această boală rară constă în accelerarea procesului de îmbătrânire, simptomele manifestându-se atât la exteriorul corpului, cât şi în interiorul organismului. Afecţiunea atinge aproximativ unul din 4 milioane de nou născuţi, efectele acesteia fiind vizibile de la vârsta de 4 ani. Rareori, copiii suferinzi ajung la vârsta de 14 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Aproape 95% din istoria omenirii este invăluită în mister. Cercetătorii susțin că oamenii au fost aduși pe Pământ de pe o altă planetă
-
Dreptul la avort este din nou în pericol în Europa după decizia din SUA. Activiştii conservatorii capătă tot mai multă putere
-
Rusia a lansat un atac masiv cu rachete în vestul şi nordul Ucrainei. Zeci de rachete ruseşti au căzut în ultimele ore
-
Parlamentul german a elimina o secţiune din Codul penal care interzicea medicilor să ofere informaţii despre procedurile de avort
Progeria poate afecta şi adulţii, îmbătrânirea accelerată începând în timpul maturităţii, având aceeaşi rată de progres ca şi la copii.
În majoritatea cazurilor, Cutis Laxa este o boală ereditară, dar poate fi şi dobândită în urma unor afecţiuni acute, boli autoimune sau afecţiuni ale nervilor.
În prezent, nu există un tratament care poate vindeca afecţiunea sau măcar stopa evoluţia ei, dar prin monitorizare regulată şi descoperirea bolii din timp, se poate prelungi durata de viaţă a celui afectat.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


TACATACA.PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe