În aşteptarea concertelor de la Festivalul "Peninsula", tinerii au împânzit terasele

Câteva mii de tineri au ajuns deja la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, până la concertele programate joi seară aceştia împânzind terasele, strângând PET-uri şi pahare de bere pentru a primi în schimb răcoritoare, frisbee, un tricou sau un gulaş, ori participând la diverse concursuri.

28 afișări
Imaginea articolului În aşteptarea concertelor de la Festivalul "Peninsula", tinerii au împânzit terasele

În aşteptarea concertelor de la Festivalul "Peninsula", tinerii au împânzit terasele (Imagine: Mediafax Foto)

De cea mai mare popularitate se bucură "Punctul Verde", unde zeci de tineri aduc de zor pahare de bere şi PET-uri, pentru a fi preschimbate în răcoritoare şi bere, tricouri, frisbee-uri, brăţări fosforescente sau chiar o porţie de gulaş.

Cei care îşi doresc un frisbee îl pot obţine şi dacă participă la concursul zilei, care le cere să enumere zece produse reciclabile.

Joi, la orele prânzului, a luat startul şi un concurs de grafitti în zona Peninsula Park, pe baza schiţelor fiind selectaţi opt dintre cei mai buni concurenţi, care le vor realiza apoi pe un perete cu această destinaţie specială.

Pe parcursul celor patru zile de festival, se vor desfăşura mai multe astfel de programe, menite să atragă tinerii să îşi dezvolte partea creativă. Astfel, la "zona artei", doritorii pot să îşi creeze propriul tricou, cu ustensilele puse la dispoziţie, iar cu produsul finit se pot duce acasă, pentru că îl primesc gratuit.

Alte atracţii sunt constituite de cortul unde doi absolvenţi de kinetoterapie din Cluj fac masaj la patru mâini, timp de 10 sau 15 minute, la preţuri modice, concursul de tir cu săgeţi, unde pentru o săgeată se plăteşte un leu, sau zona de rafting, oferită de cei de la Outdoor Experience, prezenţi pentru a patra oară la festival, care cer zece lei de persoană pentru o aventură de o jumătate de oră în barca lor.

La pista de go-kart, pe toată perioada Festivalului Peninsula, până la ora 15.00, amatorii de senzaţii tari pot face o tură de şase minute cu 19 lei. Tura de go-kart poate fi obţinută gratuit însă de cei care rezistă pe taurul mecanic timp de 99 de secunde, amatorii de rodeo fiind însă puţin dezamăgiţi după ce au constatat că nimeni nu apărea în zona "nărăvaşului" pentru a le monitoriza rezistenţa.

Joi seara, se va da startul concertelor la toate cele patru scene muzicale. Astfel, pe Weekend Main Stage vor urca artiştii de la Vama, după care madrilenii de la Ska-P vor încinge atmosfera cu ritmurilor lor garantate să binedispună orice peninsular. Therapy? sunt cei care vor încheia seria concertelor de pe scena mare a evenimentului.

La Terasa Kiss, sunt programaţi francezii de la Babylon Circus, urmaţi de clujenii de la Kumm şi de Ganxsta Zolee és a Kartel, programul încheindu-se cu britanicul Subfocus, unul din cei mai buni DJ-i de drum and bass din lume.

În cortul muzicii electronice, Freedom Music Arena, de la ora 21.00, petrecerea este animată de Horace Dan D, după care austriacul Philipp Straub îşi va începe setul, chiar înainte ca britanicul Mark Knight să facă publicul dependent de această zonă muzicală.

La Ciuc Party Tent vor avea loc cinci concerte, între care Lajko Felix şi trupa sa - pentru prima oară pe scena Peninsulei - şi mult aşteptatul duo Harry Tavitian şi Cserey Csaba.

Festivalul Peninsula, care se desfăşoară de joi până duminică, la Târgu Mureş, va reuni peste 70 de artişti, printre ei numărându-se Korn, Tricky, Europe, Gorillaz Sound System, The Rasmus, Above & Beyond sau Fedde Le Grand.

Organizatorii festivalului mizează pe cel puţin 60.000 de participanţi în cele patru zile de concerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici