Inedit: un preot catolic a botezat incorect timp de 20 de ani. Toate ceremoniile trebuie refăcute

  • Un preot catolic din Phoenix, Arizona, s-a scuzat şi apoi a demisionat din funcţia de paroh după ce s-a aflat că a botezat incorect timp de două decenii întregi.
  • Toţi copiii botezaţi, mulţi adulţi acum, trebuie rebotezaţi.
5037 afișări
Imaginea articolului Inedit: un preot catolic a botezat incorect timp de 20 de ani. Toate ceremoniile trebuie refăcute

Într-o scrisoare către credincioşii din dieceză, episcopul Thomas Olmsted din Phoenix a declarat că informaţia este „pe cât de greu de aflat, pe atât de greu de anunţat".

„Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioşi că botezurile făcute de reverendul Andrés Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide", a spus episcopul Thomas Olmsted în scrisoare, conform americanpost.news.

Părintele Andrew obişnuia să folosească formula „Vă botezăm în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh", care nu este valabilă.

Problema folosirii pluralului este că nu comunitatea este cea care botează, ci doar Cristos, a explicat episcopul.

„Nu cred că părintele Andrés a avut vreo intenţie de a le face rău credincioşilor sau de a-i priva de harul botezului şi al sacramentelor", a adăugat el.

Dioceza de Phoenix a postat un formular de contact pentru oricine crede că el sau copilul său a fost botezat în mod incorect de către preot.

„Dacă ai fost botezat cu cuvinte greşite, înseamnă că botezul tău este invalid şi nu eşti botezat. Trebuie să fie botezat", a declarat dieceza din Phoenix.

Un botez invalid ar invalida şi sacramentele următoare, astfel că persoanele care au fost botezate de preotul paroh trebuie să primească din nou toate sacramentele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici