Informaţia privind SMS-ul trimis de Sarkozy fostei soţii, confirmată de autorul articolului

Redactorul-şef al săptămânalului Le Nouvel Observateur, Airy Routier, autorul unui articol despre un SMS pe care preşedintele francez l-ar fi trimis fostei soţii, Cécilia, a afirmat sâmbătă că el confirmă informaţia publicată, care face obiectul unei plângeri depuse de Nicolas Sarkozy.

1 afișare
Imaginea articolului Informaţia privind SMS-ul trimis de Sarkozy fostei soţii, confirmată de autorul articolului

Informaţia privind SMS-ul trimis de Sarkozy fostei soţii, confirmată de autorul articolului

"Am sursele mele. Confirm" informaţia apărută miercuri pe site-ul nouvelobs.com, a declarat Routier, intervievat pe postul de televiziune Canal+. "N-am făcut nici fals, nici uz de fals şi trebuie să mi se demonstreze că am comis un fals sau uz de fals", a adăugat el.

Nicolas Sarkozy a depus, joi, o plângere pentru "fals, uz de fals şi răspândire de informaţii false" împotriva site-ului nouvelobs.com, ca urmare a publicării unui articol în care se afirma că şeful statului i-ar fi trimis fostei sale soţii, cu opt zile înainte de mariajul său cu Carla Bruni, un SMS în care spunea: "Dacă te întorci, anulez tot".

Jurnalistul a declarat că, pentru el, această informaţie e una cât se poate de sigură, "beton". "Şi, de altfel, ştiu că Sarkozy a continuat să trimită mesaje, SMS-uri Céciliei, fosta sa soţie", a adăugat el, precizând: "Nu voi spune nimic care să poată duce la desoperirea sursei sau surselor mele".

Societatea redactorilor de la Le Nouvel Observateur se va reuni, luni, în adunare generală, potrivit unor surse din cadrul redacţiei săptămânalului.

"Justiţia a fost sesizată, de anchetă se ocupă două servicii specializate ale poliţiei", a reacţionat avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, contactat de AFP. "Domnul Routier va trebui să furnizeze explicaţii, ceea ce contează nu e sursa sa sau protejarea acesteia, ci de a determina dacă textul este unul adevărat sau un fals, adică o alterare frauduloasă a adevărului".

Tot la Canal+, Airy Routier, care consideră "că nu a depăşit limita" dintre viaţa publică şi cea privată, a adăugat că "noua viaţă a preşedintelui Republicii, care amestecă public şi privat, creează confuzie". "Este o informaţie privată care are un sens asupra vieţii publice şi a vieţii preşedintelui", a afirmat jurnalistul, considerând că viaţa acestuia nu poate fi protejată la fel de mult ca cea a unui om oarecare, "pentru că el are degetul pe bomba atomică".

"Cred că procesul meu este instrumentalizat în cadrul unei strategii mult mai vaste, care priveşte toţii jurnaliştii, în acest moment, de repunere sub control şi de raport de forţă cu profesia (de jurnalist, n.r.), a încheiat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici