Iniţiativă admirabilă: Marea Britanie va oferi produse sanitare pentru menstruaţie gratuite elevelor care nu-şi permit să le cumpere

Şcolile de stat din Marea Britanie vor oferi gratis produse de igienă pentru menstruaţie, acestea fiind destinate elevelor care au o situaţie financiară precară, relatează Mashable.

294 afișări
Imaginea articolului Iniţiativă admirabilă: Marea Britanie va oferi produse sanitare pentru menstruaţie gratuite elevelor care nu-şi permit să le cumpere

sursa foto: Twitter

Iniţiativa Guvernului britanic de a oferi gratuit produse sanitare pentru menstruaţie, face parte din proiectul de combatere a problemei elevelor din medii defavorizate, care nu-şi permit astfel de produse, relatează Mashable

În spatele acestei idei se află activista Amika George, în vârstă de 20 de ani, din Marea Britanie. Aceasta a creat, în urmă cu 3 ani, o campanie ce susţine că elevele ar trebui să aibă acces gratuit la produse de igienă pentru menstruaţie. 

Datorită implementării acestui proiect, şcolile vor putea comanda tampoane interne cu aplicator sau fără, absorbante şi cupe menstruale, în limita unui buget prestabilit. 

Se preconizează că 35% dintre elevele şcolilor de stat şi Colegiilor din Marea Britanie, vor putea beneficia gratuit de produse sanitare pentru menstruaţie. 

Un studiu social din Marea Britanie a scos la iveală că 42% dintre fetele cu vârste între 14 şi 21 de ani şi-au fabricat propriile produse sanitare pentru menstruaţie din hârtie igienică şi şosete din cauză că nu şi-au permis achiziţionarea absorbantelor.

Statisticile din 2017 arătau că una din 10 fete nu-şi permit produse sanitare în perioada menstruaţiei, iar 49% au lipsit o zi de la şcoală din cauza menstruaţiei. 

De asemenea doar 52% dintre profesori consideră că şcolile oferă îndeajuns de multă susţinere elevelor în facilitarea accesului la produse sanitare pentru menstruaţie. 

Familiile din mediile defavorizate se luptă să asigure mâncare pentru membrii numeroşi, astfel că produsele sanitare specifice menstruaţiei devin o prioritate îndepărtată. 

„Vom rezolva problema menstruaţiei în mediile defavorizate prin oferirea unei educaţii în şcoli despre menstruaţie, prin sprijinirea şcolilor de a pune la dispoziţia elevelor produsele sanitare necesare şi prin a pune capăt stigmei în privinţa menstruaţiei, atât în instituţiile de învăţământ cât şi în afară", a declarat Rose Cladwell, directorul executiv al International Plan UK. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici