Inna: În România, nimeni nu mai cumpără muzică

Cântăreaţa Inna a declarat într-un interviu publicat vineri că "în România, nimeni nu mai cumpără muzică", iar "piaţa muzicală românească este în principal o piaţă neagră".

675 afișări
Imaginea articolului Inna: În România, nimeni nu mai cumpără muzică

Inna: În România, nimeni nu mai cumpără muzică (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Albumul ei de debut "Hot" a fost lansat de curând în Marea Britanie (5 iunie, n.r.), la aproape doi ani de la lansarea lui în alte ţări din Europa. În acest interviu acordat jurnalistului Alistair McGeorge de la site-ul femalefirst.co.uk, Inna vorbeşte despre industria muzicală din România, despre muzica ei şi despre planurile ei pentru a doua jumătate a acestui an.

Alistair McGeorge: Vă bucură faptul că albumul dumneavoastră va fi lansat, în sfârşit, în Marea Britanie?

Inna: Da, sunt foarte fericită, foarte bucuroasă. Am aflat că este deja pe locul 6 în iTunes şi pe primul loc în topul Dance, iar asta e minunat pentru mine.

A. McG: Am văzut pe Twitter că s-a descurcat foarte bine în topurile naţionale iTunes. Cum vă simţiţi după ce aţi avut nevoie de atât de mult timp pentru a-l lansa aici?

Inna: E minunat. De fapt, Marea Britanie e o piaţă muzicală foarte importantă, este liderul din Europa.

A. McG: Nu e puţin ciudat să lansaţi "Hot" aici, când noul album de studio "I Am The Club Rocker" va fi lansat luna viitoare în alte ţări?

Inna: Da, e puţin ciudat, dar aşa s-au petrecut lucrurile încă de la început. Piesele single au fost lansate într-o anumită ordine. Sunt convinsă că britanicii vor iubi şi ei albumul "I Am The Club Rocker", pe care care îl iubesc foarte mult.

A. McG: Când trebuie să se aştepte fanii din Marea Britanie ca acest al doilea album să fie lansat?

Inna: Foarte, foarte curând! Lucrez la acest lucru chiar în aceste zile, în mod constant. Se va întâmpla în curând.

A. McG: Chiar şi fără ca albumul de debut să fie lansat aici, aţi avut mult succes în topuri. Credeţi că albumele s-au demodat şi acum single-urile reprezintă cea mai bună metodă pentru a vă promova ca artist?

Inna: Este foarte important să ai albume şi chiar şi atunci când primul meu album a fost postat ilegal pe internet, eu m-am bucurat foarte mult pentru asta. Voi fi şi mai fericită după ce al doilea album al meu va fi lansat, iar apoi al treilea, al patrulea şi al cincilea!

A. McG: Fanii de aici v-au ascultat piesele single, dar la ce trebuie ei să se aştepte din partea albumului?

Inna: Albumul este fidel stilului dance, conţine multe chestii interesante. Ştiu deja că până la iarnă voi lansa alte două single-uri de pe acest album.

A. McG: Pentru cineva care nu este familiarizat cu muzica dumneavoastră, cum aţi putea să o descrieţi?

Inna: Muzica mea e simplă, te conectezi uşor la ea. Când o asculţi în cluburi, adori să dansezi pe ea.

A. McG: Am citit pe internet că în România nu există un clasament muzical oficial. Cum este industria muzicală de acolo?

Inna: Primul meu single, "Hot", a fost produs şi lansat direct pe YouTube. În România, nimeni nu mai cumpără muzică. Piaţa muzicală de acolo este în principal o piaţă neagră. În Marea Britanie am auzit prima oară că a cumpărat cineva piesele mele. Acum, şi vânzările din Germania merg bine. În toată Europa muzica mea se vinde bine.

A. McG: Vi s-a părut dificilă ascensiunea în industria muzicală, ţinând cont de faptul că pirateria muzicală este destul de prezentă acolo?

Inna: A fost cu adevărat dificil, însă am reuşit să am până la urmă câteva milioane de fani pe YouTube şi Facebook. A fost greu, mai ales pentru că eu vin dintr-o ţară săracă.

A. McG: Sunteţi o activistă şi colaboraţi cu câteva organizaţii şi fundaţii de caritate, inclusiv cu UNICEF. Ce trebuie să aibă o organizaţie pentru a vă face să vă doriţi să o sprijiniţi?

Inna: Am început să sprijin UNICEF din întâmplare. Cred că de acum înainte o voi sprijini mai mult.

A. McG: Care sunt planurile dumneavoastră pentru restul anului?

Inna: Abia aştept să lansez albumul "I Am The Club Rocker" în Marea Britanie. Abia aşteptăm să lansăm şi un videoclip şi ştim deja că va fi unul cu adevărat bun. Abia aşteptăm să iasă pe piaţă. De fapt, intenţionez să mă stabilesc la Londra pentru o vreme.

Cântăreaţa în vârstă de 24 de ani, pe numele real Elena Alexandra Aposteanu, este considerată un fenomen pe scena muzicii dance, cucerind, în foarte scurt timp, cluburile din Europa şi Orientul Mijlociu. În doar doi ani, Inna a devenit un nume important în întreaga Europă, iar piese precum "Hot", "Amazing" şi "Deja Vu" au ajuns pe primele locuri în topurile muzicale internaţionale. Inna este primul artist român care s-a situat pe poziţia întâi într-un top realizat de celebra revistă americană Billboard, iar anul trecut a câştigat cinci premii la Romanian Music Awards. Ea a fost recompensată cu un disc de platină în Franţa, pentru vânzarea a 100.000 de unităţi ale albumului "Hot", dar şi cu un disc de aur în Olanda, pentru 25.000 de unităţi vândute ale aceluiaşi material discografic.

În decembrie 2010, Inna a primit European Border Breakers' Award (EBBA), distincţie acordată artiştilor noi pentru succesul obţinut cu primul album lansat.

Inna a susţinut un concert live, pe 17 mai, la Arenele Romane din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici