Înregistrare video rară cu trupa Beatles, vândută la licitaţie pentru 6.600 de dolari (Video)

O înregistrare video rară, de două minute, cu trupa Beatles, realizată în timpul unui concert ce a avut loc în 1964, în Kansas City, în cadrul primului ei turneu în SUA, a fost vândută pentru suma de 6.600 de dolari, marţi, la o licitaţie organizată de casa Cameo Auctioneers din Marea Britanie.

25 afișări
Imaginea articolului Înregistrare video rară cu trupa Beatles, vândută la licitaţie pentru 6.600 de dolari (Video)

Înregistrare video rară cu trupa Beatles, vândută la licitaţie pentru 6.600 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul este color, nu are sunet, durează două minute şi a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 6.300 şi 9.500 de dolari.. A fost descoperit de americanul Drew Dimmel, care a asistat la acest concert pe când era copil, în Kansas City, în septembrie 1964. Bărbatul a uitat, însă, de existenţa filmului până de curând, când a trebuit să vândă casa părinţilor săi.

"Era primul lor turneu în America, iar Charles O. Finley, proprietarul foarte bogat al unui club de baseball, a promis că-i va aduce pe Beatles în Kansas City", a declarat Alan Pritchard, de la casa Cameo Auctioneers, din Berkshire..

"Din păcate pentru Finley, trupa nu avea programat niciun concert în acest oraş, dar el a discutat cu Brian Epstein, managerul trupei Beatles, şi l-a convins să-i aducă pe băieţi să cânte în Kansas în ziua lor liberă. Cred că i-a plătit cu 150.000 de dolari pentru a susţine un concert de 30 de minute", a explicat Pritchard.

Dimmel a împrumutat camera de filmat a familiei sale, a luat-o cu el în interiorul stadionului şi i-a dat-o unui bun prieten al tatălui său, care cânta în orchestra de acompaniament, iar acesta a filmat materialul video în timpul ce Beatles interpreta prima piesă din concert.

Cei patru membri ai trupei Beatles au fost aclamaţi de fani în timpul primului lor concert din Statele Unite şi au înregistrat cote de audienţă record la televiziune, fiind urmăriţi de aproape jumătate din populaţia Americii atunci când au cântat în timpul emisiunii Ed Sullivan Show.

Printre obiectele scoase la licitaţie alături de înregistrarea video s-au mai numărat un disc pe vinil "Please, Please Me", care a fost vândut pentru suma de 3.200 de dolari, nouă fotografii nepublicate ale membrilor trupei Beatles, care au fost adjudecate pentru suma de 1.500 de dolari, şi un bilet original la un concert Beatles, vândut pentru suma de 750 de dolari.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici