Înregistrările convorbirilor prinţesei Diana cu un presupus amant, oferite media de MI6

Celebrele casete audio "Squidgygate" care conţin conversaţii pe care prinţesa Diana le purta cu un presupus amant, înregistrate de serviciile secrete britanice la începutul anilor '90, au fost oferite media intenţionat de MI6.

5 afișări
Imaginea articolului Înregistrările convorbirilor prinţesei Diana cu un presupus amant, oferite media de MI6

Foto www.dailymail.co.uk: Prinţesa Diana şi James Gilbey

Informaţiile au apărut în cursul anchetei asupra morţii prinţesei Diana. Este vorba de înregistrările audio ale convorbirilor prinţesei Diana cu unul dintre primii săi amanţi, James Gilbey, director de relaţii publice al companiei Lotus. Acesta, prieten din copilărie al Dianei, nu a recunoscut niciodată că a avut o relaţie cu prinţesa, dar nici nu a negat acest lucru, informează dailymail.co.uk.

În timpul înregistrărilor (ascultă înregistrare pe www.thesun.co.uk), Gilbey poate fi auzit spunându-i prinţesei "Te iubesc", de mai multe ori, şi numind-o pe aceasta "Squidgy" (Pufoasa) de 53 de ori.

În cursul aceleiaşi audieri, care a avut loc miercuri, la Londra, a fost făcut public faptul că mai mulţi membri ai familiei regale şi ai guvernului din Marea Britanie au fost ascultaţi regulat de membrii serviciilor secrete, în perioada 1980 - 1990, sub pretextul unui plan de prevenire a atentatelor IRA.

În timpul audierii, Ken Wharfe, fosta gardă de corp a Dianei în perioada 1987 - 1993, a declarat că membrii familiei regale erau "geloşi" pe "popularitatea" prinţesei şi că aceasta credea că secretarii particulari ai reginei şi ducelui de Edinburgh "îşi ascuţeau cuţitele împotriva ei". Trevor Rees-Jones, garda de corp a lui Al-Fayed, a fost acuzat de Wharfe că este responsabil de moartea prinţesei, pentru că s-a jucat, în mod periculos "de-a pisica şi şoarecii" cu paparazzi. Lee Sansum, o altă gardă de corp a lui Al-Fayed, a spus că, după ce prinţesa a aflat de moartea creatorului de modă Gianni Versace, aceasta l-a "întrebat dacă acelaşi lucru i s-ar putea întâmpla şi ei".

Wharfe a spus că înregistrările datează din 1989 şi că au fost oferite intenţionat de serviciile secrete britanice unor posturi de radio locale, care le-au răspândit apoi în media. Garda de corp a mai spus că prinţesa ştia că îi sunt înregistrate convorbirile. Bărbatul a adăugat că regina a fost furioasă când aceste înregistrări au apărut în presă şi chiar a ordonat serviciilor secrete să facă o anchetă.

Mai mulţi prieteni ai prinţesei sunt de părere că aceste casete audio au fost oferite media într-un moment în care relaţia Dianei cu prinţul Charles era infernală, pentru a i se murdări imaginea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici