Întâlnirile cu parteneri cunoscuţi pe internet, o practică din ce în ce mai populară

Circa 30% din totalul utilizatorilor de internet din lume consideră că internetul este locul potrivit unde îşi pot găsi viitorul partener de viaţă, potrivit rezultatelor unui sondaj preluat de Reuters.

47 afișări
Imaginea articolului Întâlnirile cu parteneri cunoscuţi pe internet, o practică din ce în ce mai populară

Întâlnirile cu parteneri cunoscuţi pe internet, o practică din ce în ce mai populară (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui sondaj realizat de BBC World Service, 30% din totalul utilizatorilor de internet consideră că online-ul reprezintă mediul potrivit unde oricine îşi poate găsi un partener/ parteneră.

Acest sondaj, realizat pe aproape 11.000 de utilizatori din 19 ţări, a arătat faptul că India şi Pakistanul sunt ţările cu cel mai mare număr de entuziaşti în ceea ce priveşte întâlnirile realizate cu ajutorul internetului.

59% dintre indienii şi 60% dintre pakistanezii care folosesc internetul consideră că acesta este un mediu prielnic, unde fiecare îşi poate întâlni sufletul pereche.

Alte ţări în care utilizatorii de internet au aceeaşi părere sunt Ghana (47%) şi Filipine (42%). În contrast, puţini dintre americani (21%), sud-coreeni (16%), britanici (28%) şi francezi (27%) consideră căutarea online a unui partener de viaţă drept o idee bună.

Rezultatele sugerează că respondenţii cu un nivel de educaţie superior sunt mai puţin tentaţi să considere internetul drept un loc potrivit pentru a iniţia o relaţie - doar 28% pentru persoanele cu studii superioare, comparativ cu 36% pentru persoanele care nu au absolvit liceul.

Aceste rezultate fac parte dintr-un sondaj mai amplu, referitor la atitudinile publicului larg faţă de internet, care va fi făcut public pe 8 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici