INTERVIU - Kwabs: Muzica ar trebui să-i facă pe oameni să simtă lucruri, nu doar să satisfacă nevoi - FOTO

Artistul britanic Kwabs, care a devenit cunoscut la nivel internaţional cu piesa "Walk", a declarat într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că muzica este un mijloc prin care oamenii ar trebui să simtă anumite lucruri, nu doar să satisfacă diverse nevoi.

547 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Kwabs: Muzica ar trebui să-i facă pe oameni să simtă lucruri, nu doar să satisfacă nevoi - FOTO

INTERVIU - Kwabs: Muzica ar trebui să-i facă pe oameni să simtă lucruri, nu doar să satisfacă nevoi (Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

Cântăreţul britanic Kwabs a participat la ediţia de anul acesta a festivalului Summer Well, care s-a desfăşurat pe 8 şi 9 august, pe domeniul Ştirbey. Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, cântăreţul vorbeşte despre rolul muzicii în viaţa sa, dar şi despre modul în care ar trebui să perceapă oamenii ceea ce cântă el. Kwabs povesteşte şi despre cel mai bun show la care a participat până acum în calitate de spectator, dar îi aminteşte şi pe artiştii pe care îi apreciază foarte mult.

Totodată, Kwabs mărturiseşte că nu s-a gândit niciodată la un alt lucru pe care l-ar putea face la fel de bine ca muzica şi vorbeşte despre felul în care familia sa percepe cariera pe care o are.

Cântăreţul britanic mai vorbeşte, în interviul acordat agenţiei MEDIAFAX, despre stilul său muzical, despre ce crede că apreciază publicul la el, dar şi despre modul în care artiştii reuşesc să îi atragă pe spectatori la concertele lor.

Prezentăm interviul acordat de cântăreţul britanic Kwabs agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Care este prima ta amintire legată de muzică?

Kwabs: Prima mea amintire despre muzică este când cântam. Am cântat întotdeauna, deci nu-mi pot aminti momentul, dar ştiu că întotdeauna am avut un cântec în inima şi în mintea mea.

Reporter: Eşti un artist tânăr. Ce fel de muzician eşti: te gândeşti la cum va arăta viaţa ta în viitor sau preferi să te bucuri de prezent?

Kwabs: Prefer să mă bucur de prezent, pentru că, de fiecare dată când mă gândesc la cum ar putea arăta viitorul meu, acesta se schimbă. Acest lucru este interesant şi sunt feritcit din acest motiv. Ceea ce ştiu este că vreau să fac muzică în continuare şi sper ca oamenilor să le placă. Acesta este scopul meu.

Reporter: Ce crezi că apreciază oamenii mai mult la tine: vocea ta sau mesajele din cântecele tale?

Kwabs: Cred că este vorba despre amândouă. Cred că le place faptul că pot spune mesajul într-un fel care sună drăguţ - bănuiesc. Oamenii simt ceva în muzică - sau cel puţin asta cred eu. Oricum, eu asta încerc să obţin.

Reporter: Cum le-ai explica persoanelor care n-au ascultat niciodată cântecele tale stilul tău muzical?

Kwabs: Este ca un loc de întâlnire dintre cântecele contemporane şi cele clasice. Vocea mea este una de soul. Toate acestea se întâlnesc şi sper că rezultă ceva distinct.

Reporter: Ce cântec de-al tău le-ai recomanda să asculte pentru prima dată şi de ce?

Kwabs: Cred că le-aş recomanda oamenilor să asculte "Wrong or Right". Acolo toate elementele de care am vorbit se întrepătrund cel mai bine.

Reporter: Încă mai ai timp să mergi la concerte, la festivaluri, ca spectator?

Kwabs: Nu la festivaluri, pentru că, de cele mai multe ori, interpretez acolo şi trebuie să plec imediat, dar, când sunt în Londra, mă duc la concerte. Îmi place să văd alte show-uri, mă inspiră.

Reporter: Care sunt artiştii pe care îi admiri cel mai mult?

Kwabs: Îmi place foarte mult Lianne La Havas - tocmai a scos un nou album, care este foarte bun -, Kendrick Lamar, îmi plac oamenii care fac lucruri adevărate, care vin din inimă şi care au un mesaj. Eu despre asta cred că este vorba în muzică. Ar trebui să facă mai mult decât să satisfacă nevoile noastre, ar trebui să-i facă pe oameni să simtă lucruri şi eu iubesc asta.

Reporter: Dacă ai avea posibilitatea să cânţi cu un singur artist, care ar fi acesta?

Kwabs: Cred că, poate, ar fi Stevie Wonder. Cred că să cânt alături de el ar fi grozav.

Reporter: De ce?

Kwabs: Pentru că eu cred că este unul dintre cei mai buni cântăreţi şi compozitori de pe planetă şi a avut un impact puternic asupra muzicii altor artişti. Eu îl apreciez foarte mult.

Reporter: Care este părerea ta despre artiştii care urcă pe scenă şi doar cântă, nu vorbesc cu publicul, nu fac nimic în plus pentru a distra spectatorii?

Kwabs: Cred că "a distra" înseamnă lucruri diferite pentru diverse persoane. În unele show-uri este vorba despre a te mişca mult pe scenă, în altele, de a sta nemişcat, dar şi acest lucru poate fi plăcut, pentru că, uneori, spectatorii exact de asta au nevoie - să fie foarte multă linişte, să fie ceva enigmatic. Eu cred că trebuie ca fiecare muzician să facă ceea ce i se potriveşte cel mai bine cu muzica pe care o interpretează.

Reporter: Care a fost cel mai frumos show la care ai fost ca spectator?

Kwabs: Aş spune un show al lui James Taylor, în urmă cu aproape cinci ani. Nu ştiu dacă a fost cel mai spectaculos show pe care l-am văzut vreodată, dar cred că el are unele dintre cele mai bune melodii şi, odată ce vezi un astfel te show, te ambiţionezi să faci şi tu cât mai bine muzică. A fost un show care chiar m-a inspirat.

Reporter: Ce crede familia ta despre ceea ce faci?

Kwabs: Sunt foarte mândri. Nu ştiu dacă ei cunosc exact ceea ce fac eu tot timpul, dar ştiu că mă bucur de ceea ce realizez şi am suficienţi bani încât să-mi plătesc facturile. Aşa că ei nu se îngrijorează, vor ca eu să fiu fericit şi sănătos şi să trăiesc bine.

Reporter: Ţi-ai imaginat vreodată cum ar fi viaţa ta fără muzică?

Kwabs: Nu.

Reporter: Nu te-ai gândit la ce-ai putea face la fel de bine?

Kwabs: Îmi place să interacţionez cu oamenii. Cred că aş face ceva care să implice munca alături de oameni. Poate aş fi asistent social. Dar nu ştiu la ce altceva aş putea fi la fel de bun ca în muzică.

Reporter: Ai ceva să-ţi reproşezi despre cariera ta?

Kwabs: Nu, am avut o viaţă bună şi orice plângere aş avea este irelevantă când le compari cu lucrurile mult mai importante care se întâmplă în lume.

Reporter: Îţi plac provocările?

Kwabs: Da.

Reporter: Ai renunţat vreodată la ceva, deoarece ţi s-a părut că este prea greu de făcut?

Kwabs: N-am renunţat niciodată la ceva pentru că mi s-a părut prea greu, am renunţat pentru că am considerat că trebuie să-mi folosesc timpul pentru a face lucruri mult mai importante. Dar nu-mi place să renunţ, cred că este bine să perseverezi.

Kwabs, pe numele său real Kwabena Sarkodee Adjepong, s-a născut pe 24 aprilie 1990, în Londra, Marea Britanie. Descris ca noul Seal, noul James Blake şi noul Bill Withers, Kwabs şi-a început cariera cântând în National Youth Jazz Orchestra şi a continuat studiind jazz la Royal Academy of Music din Londra, după care fost ales pentru a crea muzică pentru un spectacol special pus în scenă la palatul Buckingham. Cel mai de succes single al artistului, "Walk", a devenit hit internaţional, cumulând peste 54 de milioane de vizionări pe YouTube.

Pe 11 septembrie, va lansa primul său album de studio, "Love + War".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici