"Into the Wild", de Sean Penn, recompensat cu premiul Gotham

"Into the Wild", de Sean Penn, o adaptare a unei poveşti adevărate, a primit titlul de cel mai bun film la cea de-a 17-a ceremonie de decernare a premiilor Gotham, unele dintre cele mai prestigioase distincţii acordate de cinematografia americană independentă.

3 afișări
Imaginea articolului "Into the Wild", de Sean Penn, recompensat cu premiul Gotham

"Into the Wild", de Sean Penn, recompensat cu premiul Gotham

"Into the Wild" este o poveste inspirată dintr-un caz real, o călătorie a descoperirii de sine pe care un aventurier, Chris McCandless, în vârstă de 24 de ani, o face plecând din Dakota de Sud în Alaska. Sean Penn a declarat că a avut nevoie de 10 ani pentru a convinge familia aventurierului să realizeze un film despre acesta. Scenariul a fost adaptat după bestseller-ul scris de Jon Krakauer.

"Sicko", în regia controversatului regizor Michael Moore, a primit premiul Gotham pentru cel mai bun documentar. "Sicko" reprezintă un atac feroce şi comic, în acelaşi timp, la adresa sistemului de sănătate american şi a avut parte de o primire călduroasă în mai, când a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Cannes.

Premiul pentru cel mai bun colectiv de actori a fost împărţit de echipa care a lucrat pentru filmul "Before The Devil Knows You're Dead", printre care s-au numărat Ethan Hawke şi Philip Seymour Hoffman, şi echipa producţiei "Talk to Me", printre care s-a numărat  Don Cheadle.

Premiul Gotham pentru cel mai bun debut a revenit actriţei Ellen Page, pentru rolul unei adolescente americane care se confruntă cu o sarcină nedorită, în pelicula "Juno". Drama a a câştigat Marele Premiu la Festivalul de Film de la Roma, la sfârşitul lunii octombrie.

Craig Zobel a primit premiu Gotham pentru cel mai de succes regizor, pentru filmul său de debut "Great World of Sound".

"Frownland" a câştigat premiul numit ironic "pentru cel mai bun film care nu este difuzat la un cinematograf de lângă tine".

La ceremonia de decernare a premiilor Gotham au fost onorate cinci personalităţi din cinematografia mondială: criticul Roger Ebert, actorul Javier Bardem, regizoarea Mira Nair, scenaristul Mark Friedberg, preşedintele IFC Entertainment Jonathan Sehring şi primarul oraşului New York Michael Bloomberg.

Premiile Gotham sunt decernate anual de Independent Feature Project, o organizaţie nonprofit fondată în 1979, care sprijină realizatorii de film independenţi. Premiile pot oferi fanilor indicaţii despre cele mai bune filme independente care s-ar putea afirma în sezonul de premii de la Hollywood, care s-a deschis săptămâna aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici