"Iron Man-Omul de Oţel" a cucerit box office-ul românesc

Filmul SF "Iron Man-Omul de Oţel", adaptare a unei benzi desenate în care personajul principal este un inventator genial, a cucerit prima poziţie a box office-ului românesc încă de la premieră, după ce, în SUA, a avut încasări de 104,25 milioane de dolari în weekend-ul trecut.

200 afișări
Imaginea articolului "Iron Man-Omul de Oţel" a cucerit box office-ul românesc

"Iron Man-Omul de Oţel" a cucerit box office-ul românesc (Imagine: http://ironmanmovie.marvel.com)

"Iron Man-Omul de Oţel", cu Robert Downey Jr. în rolul principal, se situează pe al optulea loc în topul filmelor cu cele mai mari încasări la lansare din cinematografia americană, surclasând mai multe părţi ale francizei de succes "Harry Potter", potrivit Exhibitor Relations.

În România, producţia a obţinut, în weekend-ul premierei (2-4 mai), încasări de 177.953 de lei. Filmul a atras în cinematografe 12.074 spectatori, potrivit datelor furnizate de agenţia Champions.

Pe poziţia a doua s-a clasat "Aurul nebunilor/ Fool's Gold", cu încasări de 110.828 de lei. Filmul regizat de Andy Tennant a fost văzut de 7.432 de spectatori.

"Desigur... poate că.../ Definitely Maybe", un cocteil de "romance" şi politică, în regia lui Adam Brooks, a obţinut încasări de 143.278 de lei, în săptămâna 28 aprilie - 4 mai, numărul celor care au trecut pragul cinematografelor pentru a-l vedea ridicându-se la 9.701. Filmul se află pe locul ale treilea în box office.

Urmează, pe poziţia a patra, "Stăpânii străzilor/ Street Kings/ The Night Watchman", regizat de David Ayer, care a avut, săptămâna trecută, încasări de 122.556 de lei şi a fost văzut de 7.871 spectatori. În film, Keanu Reeves joacă rolul lui Tom Ludlow, un poliţist cu experienţă care îşi reface cu greu viaţa, după moartea soţiei sale. Când relizează că a luat parte la execuţia unui coleg poliţist, Ludlow ajunge să se îndoiască de loialitatea celor din jur.

Pe locul cinci s-a clasat filmul de animaţie "Horton/ Horton Hears a Who", care a avut încasări de 89.355 de lei. În cele patru săptămâni de când rulează în cinematografele româneşti, filmul a avut totale de 262.690 de lei, la un număr de 22.347 de spectatori. "Horton", care împrumută vocile lui Jim Carrey şi Steve Carell, spune povestea unui elefant care ştie să vadă partea frumoasă a vieţii. În momentul în care aude un strigăt de ajutor de la un grăunte de praf care zboară în aer, el este convins că, deşi nu poate vedea nimic, există o formă de viaţă pe acesta. Astfel, Horton pleacă să salveze oraşul miniatural şi pe microscopicii săi locuitori.

"Supravieţuitorul" lui Sergiu Nicolaescu se află, în continuare, în Top 10, pe poziţia a şasea, săptămâna tercută având încasări de 68.972 de lei, la un număr de spectatori de 5.022.

Weekend-ul trecut, românii au profitat de vacanţa de 1 Mai pentru a merge la cinema, numărul spectatorilor fiind de 35.790, iar încasările totale, de 553.604 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici