IUBIREA CARE A SCHIMBAT ISTORIA: Cum au reuşit doi îndrăgostiţi să schimbe legea care le interzicea să se căsătorească - FOTO

O iubire dintre un bărbat alb şi o femeie de culoare a schimbat istoria, ducând la schimbarea unei legi care interzicea căsătoria între persoane de rase diferite.

2732 afișări
Imaginea articolului IUBIREA CARE A SCHIMBAT ISTORIA: Cum au reuşit doi îndrăgostiţi să schimbe legea care le interzicea să se căsătorească - FOTO

IUBIREA CARE A SCHIMBAT ISTORIA: Cum au reuşit doi îndrăgostiţi să schimbe legea care le interzicea să se căsătorească (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Richard Perry Loving s-a căsătorit cu femeia de culoare cu care avea să-şi petreacă tot restul vieţii, Mildred, în 1959, informează Daily Mail.

Cei doi şi-au unit destinele în Districtul Columbia pentru a eluda Actul de Integritate Rasială, aprobat în 1924, care le interzicea albilor să se căsătorească cu persoane aparţinând altor rase. Acesta era valabil în 16 state americane până în urmă cu 45 de ani.

În momentul în care s-au întors în statul Virginia, acolo unde locuiau, soţii Loving au fost arestaţi, fiind condamnaţi fiecare la un an de închisoare, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 25 de ani în cazul în care părăsesc Virginia.

VEZI AICI IMAGINI CU SOŢII LOVING ŞI COPIII ACESTORA

După ce şi-au ispăşit pedeapsa, cei doi nu au respectat condiţia de a rămâne în Virginia pentru a nu fi din nou încarceraţi şi au plecat din nou în Districtul Columbia, unde au început să se lupte prin mijloace legale pentru a-şi justifica relaţia şi pentru a le fi şterse condamnările.

Soţii Loving au primit suport din partea Bisericii Presbiteriene şi a celei Romano-Catolice şi au obţinut în instanţă, în anul 1967, declararea Actului de Integritate Rasială drept neconstituţional.

În 2007, după 32 de ani de la moartea soţului său, doamna Loving a scris o declaraţie în care îşi afirmă sprijinul pentru căsătoriile persoanelor de acelaşi sex.

"Nu trece nicio zi fără să mă gândesc la Richard şi la iubirea noastră, la dreptul nostru de a ne căsători şi la ce însemna pentru mine să am acea libertate de a mă mărita cu persoana pe care o doream, chiar dacă alţii credeau că nu este potrivită pentru mine", a susţinut ea. "Cred că toţi americanii, indiferent de rasă, de sex sau de orientarea sexuală pe care o au, ar trebui să aibă aceeaşi libertate de a căsători. Sprijin libertatea de a se căsători a tuturor", a continuat Mildred Loving.

Un documentar care relatează povestea soţilor Loving va fi difuzat pe HBO pe 14 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici