J.K.Rowling, autoarea lui Harry Potter, a petrecut o noapte magică cu preşedintele Obama, în Londra

J.K. Rowling , creatoarea lui Harry Potter, cel mai celebru vrăjitor din lume, a luat cina cu preşedintele Barack Obama, în Londra, pe 23 aprilie, în timpul vizitei oficiale a acestuia, alături de soţia sa, Michelle Obama, în Marea Britanie, informează contactmusic.com.

857 afișări
Imaginea articolului J.K.Rowling, autoarea lui Harry Potter, a petrecut o noapte magică cu preşedintele Obama, în Londra

J.K.Rowling, autoarea lui Harry Potter, a petrecut o noapte magică cu preşedintele Obama, în Londra (Imagine AFP / Mediafax Foto)

De-a lungul vizitei sale oficiale în Londra, unde cuplul american s-a întâlnit cu Prinţul William, Ducesa de Cambridge şi micul prinţ George, în cadrul unei petreceri de la Palatul Kensington, preşedintele Obama a trecut de la Shakespeare la Harry Potter.

Scriitoarea J.K. Rowling a fost printre oaspeţii care l-au întâlnit pe preşedintele Barack Obama în cadrul unei recepţii, la ambasada SUA din Londra, în acest weekend.

Purtătorul de cuvânt al scriitoarei, Rebecca Salt, a confirmat faptul că Rowling s-a bucurat de o întâlnire privată cu Obama. Premierul Marii Britanii David Cameron a fost şi el oaspete al dineului oficial. La începutul vizitei sale, preşedintele Barack Obama a vizitat Teatrul Globe cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moartea dramaturgului englez.

Preşedintele american a ajuns în Marea Britanie în seara de 22 aprilie pentru o vizită de trei zile. În mod oficial ,vizita sa a fost legată de împlinirea celor 90 de ani ai reginei Elisabeta a II-a. De fapt, vizita a fost o pledoarie pentru a-i îndemna pe britanici să voteze în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE, în cadrul referendumului care va fi organizat pe 23 iunie, potrivit The Economist.

Nu este pentru prima oară când Rowling s-a întâlnit cu Obama - scriitoarea a mai participat la un banchet organizat de preşedintele american împreună cu soţia sa Michelle prima oară când cuplul american a vizitat Marea Britanie în 2011, în cadrul unui banchet organizat în cinstea reginei Elisabeta a II.

Dacă Shakespeare este cel mai mare scriitor al Marii Britanii, Rowling este cel mai mare scriitor în viaţă. Cărţile sale despre Harry Potter s-au vândut în mai multe de 400 de milioane de copii la nivel mondial.

În vârstă de 50 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de peste un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici