James Blunt va cânta la orgă la nunta prinţului William

James Blunt, un fost ofiţer din armata britanică devenit ulterior un cântăreţ pop de succes, a anunţat într-un interviu ce a fost difuzat, luni, în Italia, că va cânta la orgă la căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton, la Londra, pe 29 aprilie.

100 afișări
Imaginea articolului James Blunt va cânta la orgă la nunta prinţului William

James Blunt va cânta la orgă la nunta prinţului William (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi cânta, dar nu ca solist vocal. Voi cânta la orga bisericii", a declarat artistul britanic pentru postul Sky TG24, înainte de un concert pe care urmează să îl susţină în Italia, cu ocazia lansării pe piaţă a celui de-al treilea său album, intitulat "Some Kind of Trouble".

James Blunt a devenit celebru în 2005 cu piesa "You're Beautiful", care a fost intens difuzată de toate posturile de radio din lume, iar apoi cu single-ul "Goodbye My Lover", inclus pe albumul "Back to Bedlam".

Blunt a fost ofiţer într-un regiment britanic din cadrul Life Guards şi a luptat în Kosovo într-o misiune organizată de NATO în anul 1999.

În 2006, el a fost recompensat cu un premiu NRJ Music la categoria "revelaţia internaţională a anului" şi a pornit în primul său turneu mondial. În ultimii ani, James Blunt a participat la numeroase concerte organizate de asociaţia ce militează împotriva războiului Living With War Today, înfiinţată de Neil Young, dar şi la evenimentul Live Earth la Londra în 2007.

De la debutul său artistic, James Blunt a fost recompensat cu două trofee Brit, unul pentru cel mai bun artist britanic, iar celălalt, pentru cel mai bun material pop, dar şi cu premiul Grammy, în 2007, la categoria "cea mai bună interpretare masculină", pentru cântecul "You're Beautiful". De asemenea, artistul are în palmares două premii Ivor Novello, precum şi alte cinci nominalizări la Grammy Awards, în 2006.

Cântăreţul britanic a susţinut un concert la Sala Polivalentă din Capitală în 2009.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici