Jamie Foxx, în rolul lui Martin Luther King Jr., într-un film biografic regizat de Oliver Stone

Actorul american Jamie Foxx îl va interpreta pe Martin Luther King Jr. într-un film biografic, regizat de americanul Oliver Stone şi produs de cineastul Steven Spielberg, informează hollywoodreporter.com.

381 afișări
Imaginea articolului Jamie Foxx, în rolul lui Martin Luther King Jr., într-un film biografic regizat de Oliver Stone

Jamie Foxx (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul, scenaristul şi producătorul american Oliver Stone, care a realizat şi filmele biografice despre John Fitzgerald Kennedy, Richard Nixon şi George W. Bush, va regiza un lungmetraj despre viaţa lui Martin Luther King Jr., proiectul fiind o coproducţie cu studiourile DreamWorks şi Warner Bros.

Jamie Foxx este în discuţii pentru a-l interpreta pe cunoscutul luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

Proiectul este în lucru, în baza unui scenariu realizat de Kario Salem.

Steven Spielberg, Suzanne de Passe, Madison Jones şi Sam Nappi sunt producătorii filmului, iar membrii familiei lui Martin Luther King sunt implicaţi în proiect în calitate de producători executivi.

Jamie Foxx a câştigat premiul Oscar în 2005, pentru rolul titular din filmul biografic "Ray", unde l-a interpretat pe Ray Charles. Actorul a mai jucat în "Dreamgirls", "Regatul" şi musicalul "Soloist", bazat pe povestea adevărată a unui geniu muzical, Nathaniel Ayers, care s-a îmbolnăvit de schizofrenie şi a ajuns să cânte la vioară şi violoncel pe străzi. De asemenea, el a lansat două albume muzicale, "Unpredictable" şi "Intuition".

Oliver Stone, un veteran al Războiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miză ideologică, fiind triplu câştigător al Oscarului, pentru regia filmelor "Plutonul" (1986) şi "Născut pe 4 iulie" (1989) şi pentru scenariul filmului "Midnight Express". Începând cu "JFK" până la "Născuţi asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film al său, intitulat "W", despre fostul preşedinte american George W. Bush, a fost lansat în 2008, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane. Sensibil faţă de destinul ţărilor în curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule în acest registru, printre care "Comandante" (2003) şi "În căutarea lui Fidel" (2006), consacrate preşedintelui cubanez Fidel Castro, dar şi "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrală. În 2010, Oliver Stone a lansat "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea filmului său din 1987 "Wall Street".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici