Jamie Oliver, pentru prima dată în topul celor mai bogate persoane din Marea Britanie

Maestrul bucătar Jamie Oliver a fost inclus în premieră în Topul 1000 al celor mai bogate persoane din Marea Britanie, informează mirror.co.uk.

57 afișări
Imaginea articolului Jamie Oliver, pentru prima dată în topul celor mai bogate persoane din Marea Britanie

Jamie Oliver, pentru prima dată în topul celor mai bogate persoane din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Renumitul maestru bucătar, devenit un adevărat star pe plan mondial cu ajutorul emisiunilor de televiziune culinare pe care le prezintă, este şi o persoană foarte generoasă, făcând donaţii în valoare de 2,7 milioane de lire sterline (3,08 milioane de euro).

Jamie Oliver, în vârstă de 34 de ani, are o avere de 65 de milioane de lire sterline (74,13 milioane de euro), potrivit topului realizat de publicaţia Sunday Times.

Jamie Oliver figurează şi pe poziţia a 22-a din topul donatorilor, după ce a donat 4,2% din totalul averii sale.

Cea mai mare parte din aceste donaţii au fost efectuate prin intermediul fundaţiei sale, The Jamie Oliver Foundation. Această organizaţie s-a implicat în pregătirea profesională a peste 120 de tineri provenind din medii defavorizate, care au beneficiat de cursuri de pregătire în lanţul de restaurante non-profit Fifteen, începând din anul 2002.

La lansarea fundaţiei sale de caritate, Jamie Oliver, aflat în prezent în Statele Unite ale Americii, unde promovează un program ce le propune americanilor un stil de alimentaţie sănătos, a declarat: "Mă simţeam stânjenit de succesul pe care publicul mi l-a adus şi m-am simţit obligat să le dau ceva înapoi".

Cunoscutul bucătar Jamie Oliver a scris numeroase cărţi de bucate, a realizat serii televizate, colaborări cu BBC şi Channel 4, difuzate în peste 50 de ţări. În "Happy Days with the Naked Chef", ca parte a unui turneu de show-uri live, Jamie a gătit în faţa unor arene pline de fani. El a fost invitat de Tony Blair să gătească o cină la reşedinţa oficială din Downing Street 10, iar cu ocazia zilei de naştere a reginei Elisabeth a II-a, el a fost decorat cu titlul de Membru de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic.

Topul 1000 al celor mai bogate persoane din Marea Britanie va fi publicat săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici