Jay-Z, convocat pentru audiere într-un dosar de fraudă. Rapperul refuză să se prezinte

Comisia pentru valori şi schimburi din SUA a sesizat organele de justiţie privind convocarea pentru o audiere a rapperului american Jay-Z, într-un dosar de fraudă, însă artistul newyorkez refuză să se prezinte la întâlnire, potrivit huffingtonpost.com.

1361 afișări
Imaginea articolului Jay-Z, convocat pentru audiere într-un dosar de fraudă. Rapperul refuză să se prezinte

Jay-Z, convocat pentru audiere într-un dosar de fraudă. Rapperul refuză să se prezinte

Securities and Exchange Commission (SEC), comisia pentru reglementarea tranzacţiilor financiare din SUA, a iniţiat, în 2015, o anchetă privind compania Iconix, care controlează un vast portofoliu de mărci de îmbrăcăminte şi încălţăminte, printre care Pony, Umbro, Lee Cooper şi Rocawear, aceasta din urmă fiind înfiinţată de Jay-Z, pe numele real Shawn Carter, în 1999, împreună cu partenerul său de la casa de discuri Roc-A-Fella Records, producătorul muzical Damon Dash.

În 2007, Iconix a cumpărat Rocawear pentru 204 milioane de dolari, însă Jay-Z a păstrat o parte din acţiuni şi a rămas implicat în gestionarea strategică a companiei.

În 2016 şi apoi în martie 2018, Iconix a dispus diminuarea valorii activelor Rocawear, iar SEC a deschis o anchetă după ce mai mulţi acţionari au acuzat conducerea companiei de publicarea unor rezultate financiare eronate.

Jay-Z a mai fost convocat de două ori în acest caz, în noiembrie 2017 şi în februarie 2018, dar artistul nu a dat curs solicitărilor. O nouă audiere a fost stabilită pe 8 mai.

Un purtător de cuvânt al rapperului a declarat pentru AFP că acesta refuză să fie audiat de SEC. "Dl Carter nu a jucat niciun rol în publicarea acestor rezultate financiare ori în alte decizii ale Iconix, ca grup cotat la bursă", potrivit acestuia.

Cântăreţul american Jay-Z, care este căsătorit cu Beyonce, a devenit, în 2017, lider în topul celor mai bogaţi artişti hip-hop, realizat de Forbes, după ce, în cei şase ani anteriori, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean "Diddy" Combs.

Potrivit publicaţiei Forbes, care realizează anual acest clasament, Jay-Z, în vârstă de 48 de ani, are un venit net de 900 de milioane de dolari, averea lui crescând cu 90 de milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Mare parte din venituri provin din acţiunile pe care le are în companiile care produc şampania Armand de Brignac şi coniacul D’Ussé, la compania sa Roc Nation şi la serviciul de streaming Tidal, potrivit Forbes.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici