Jay-Z, pe prima poziţie în topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume

Rapperul american Jay-Z ocupă prima poziţie în topul celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume, după ce a obţinut în ultimele 12 luni venituri de 37 de milioane de dolari.

295 afișări
Imaginea articolului Jay-Z, pe prima poziţie în topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume

Jay-Z, pe prima poziţie în topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jay-Z ocupă această poziţie pentru a patra oară în ultimii cinci ani, informează bbc.co.uk.

Rapperul P. Diddy s-a clasat pe locul al doilea, cu venituri de 35 de milioane de dolari, iar poziţia a treia a fost ocupată de Kanye West, care a obţinut în ultimele 12 luni venituri de 16 milioane de dolari.

Lil Wayne şi Birdman au câştigat fiecare 15 milioane de dolari, situându-se pe următoarele locuri, iar poziţia a şasea este împărţită de Dr. Dre, Snoop Dogg şi Eminem, cu venituri de 14 milioane de dolari fiecare.

Pe locurile următoare s-au clasat Akon (13 milioane de dolari), Ludacris (12 milioane de dolari), Wiz Khalifa (11 milioane de dolari) şi Drake (11 milioane de dolari).

Editorii site-ului Forbes spun că Jay-Z a obţinut aceste venituri din concertele incluse în turneul său mondial "Blueprint 3" şi din alte contracte comerciale.

Topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume a ţinut cont de veniturile obţinute din vânzările de albume, descărcările online, încasările din turnee, apariţiile în filme/ emisiuni de televiziune şi vânzările de produse adiacente.

Veniturile au fost calculate pentru perioada mai 2010 - mai 2011, pe baza unor date transmise de Pollstar, Nielsen SoundScan, The Recording Industry Association of America şi contracte individuale semnate cu diverse case de discuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici