Jeff Bridges: Mi-ar plăcea să se facă "The Big Lebowski 2"

Actorul Jeff Bridges a declarat că i-ar plăcea să joace într-o continuare a filmului "The Big Lebowski", dar că nu ştie dacă fraţii Joel şi Ethan Coen ar fi interesaţi de un astfel de proiect, informează nme.com.

36 afișări
Imaginea articolului Jeff Bridges: Mi-ar plăcea să se facă "The Big Lebowski 2"

Jeff Bridges: Mi-ar plăcea să se facă "The Big Lebowski 2" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă i-ar plăcea să joace într-o continuare a filmului în care a interpretat rolul care l-a făcut celebru, The Dude, Bridges a declarat: "Absolut! Dar nu m-aş baza pe asta".

"Nu pare a fi un proiect de care fraţii Coen să fie interesaţi, dar ei ne surprind mereu, aşa că, cine ştie, poate ne vor surprinde din nou. Eu aş face-o din nou", a spus Bridges.

Anul acesta, Jeff Bridges a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din filmul "True Grit", în regia fraţilor Coen.

Jeff Bridges a obţinut, în 2010, Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru partitura din "Crazy Heart".

Bridges, în vârstă de 61 de ani, este actor şi muzician, el debutând pe marile ecrane în 1971, în filmul "The Last Picture Show/ Ultimul spectacol cinematografic", ce i-a adus prima nominalizare la Oscar. A mai fost nominalizat la premiile Academiei de film americane în 1974, pentru rolul din "Thunderbolt and Lightfoot/ Pe urmele banilor", în care l-a avut ca partener pe marile ecrane pe Clint Eastwood, dar şi în 1984, pentru rolul din "Starman/ Omul din stele".

Unul dintre cele mai notabile roluri ale sale este cel din "Tron", un SF cult, lansat în 1982, în care a interpretat rolul unui programator de jocuri video. Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Jeff Bridges a impresionat critica de specialitate cu rolurile din "Against All Odds/ Pe urmele lui Jessie" (1984), "Jagged Edge/ Lama zimţată" (1985), "Fearless/ Stare de şoc" (1993) şi în clasicul fraţilor Coen "Marele Lebowski" (1998).

În 2000, Jeff Bridges a fost nominalizat pentru a patra oară la Oscar, pentru rolul din "The Contender/ Persona non grata", iar în 2005, a filmat din nou cu regizorul Terry Gilliam, fiind distribuit în "Tideland/ Ţara minunilor", după precedenta lor colaborare de succes la pelicula "The Fisher King/ Regele pescar" din 1991.

În 2008, veteranul actor american a fost distribuit în "Iron Man - Omul de oţel", iar în 2009, el a jucat în drama "Crazy Heart", pentru care a primit, printre altele, Globul de Aur şi premiul Sindicatului actorilor americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici