Jeffrey Sachs, economistul care care l-a consiliat pe Gorbaciov, la Bucureşti: În SUA, suntem în situaţia de a avea creştere economică, dar nu şi creştere de bunăstare a populaţiei/ Recomandări pentru România

Unul dintre cei mai cunoscuţi economişti americani din lume, Jeffrey Sachs, cel care i-a consiliat pe Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn pentru introducerea economiei de piaţă după colapsul Uniunii Sovietice, a spus ieri la Bucureşti că România trebuie să rămână o economie deschisă şi să pledeze pentru o Uniune Europeană cât mai puternică.

1963 afișări
Imaginea articolului Jeffrey Sachs, economistul care care l-a consiliat pe Gorbaciov, la Bucureşti: În SUA, suntem în situaţia de a avea creştere economică, dar nu şi creştere de bunăstare a populaţiei/ Recomandări pentru România

Jeffrey Sachs, economistul care care i-a consiliat pe Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn, la Bucureşti: În SUA suntem în situaţia de a avea creştere economică, dar nu şi creştere de bunăstare a populaţiei/ Ce recomandă României

„Economia mondială arată bine, dar depinde ce decizii vor lua liderii lumii. Speranţa este la Franţa şi Germania şi la Uniunea Europeană. Preşedintele Americii, Donald Trump, nu înţelege nimic din economie, iar politica sa de a introduce bariere tarifare şi taxe vamale este o ameninţare pentru economia SUA. Sper ca Uniunea Europeană să nu treacă la măsuri de răspuns prea dure. Pentru o ţară precum România aveţi nevoie de creştere sustenabilă, investiţii în industriile înalte, dacă vreţi o economie performantă în viitor.”

Jeffrey Sachs este cunoscut pentru poziţiile sale foarte critice la adresa lui Donald Trump, fiind de altfel în linie cu majoritatea profe­sorilor de la marile universităţi americane.

El a avut ieri la Bucureşti cuvinte foarte dure la adresa liderului american, Donald Trump, despre care a spus că nu înţelege principii elementare ale economiei, care se predau în a doua săptămână de cursuri la studenţii de anul I. „Faptul că a fost votat nu înseamnă că el reprezintă cu adevărat America. Eu nu ştiu pe nimeni care să fi votat cu Donald Trump, spre exemplu, pentru că locuiesc în Manhattan”, a spus Sachs.

El a afirmat foarte dur că guvernul american este astăzi în mâinile corporaţiilor americane. „Companiile petroliere, produ­cătorii de alimente, marile bănci, producătorii de armament conduc Statele Unite. Pot să spun că este mai rău decât în China, unde statul a rămas puternic, dar aici, în America, aceste corporaţii mari au devenit însăşi statul. Lăcomia a scăpat de sub orice control, totul este consu­merism. America a devenit disfuncţională”, a susţinut Sachs.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici