Jerry Herman, autorul cunoscutului musical ”Hello, Dolly! ”, a murit

Muzicianul american Jerry Herman, cunoscut pentru musicaluri precum ”Hello, Dolly!” sau ”La Cage aux Folles”, a murit la 88 de ani, la Miami, anunţă BBC.

74 afișări
Imaginea articolului Jerry Herman, autorul cunoscutului musical ”Hello, Dolly! ”, a murit

Sursa FOTO: Twitter @_AngelaLansbury

Jerry Herman a fost diagnosticat cu HIV în anii ´80. Decesul cauzat de complicaţii pulmonare a survenit joi, la Miami, fiind confirmat de nepoata compozitorului.

Herman a fost premiat cu două trofee Tony şi două distincţii Grammy.

Unul dintre cele mai cunoscute cântece pe care le-a scris este ”I Am What I Am”, un adevărat imn pentru comunitatea LGBT.

Coregraful Matthew Bourne a adus un omagiu artistului prezentându-l drept "unul dintre cei mai mari din toate timpurile”.

”Hello, Dolly!” a fost primul său succes, în 1964.

Montarea, în care juca Carol Channing, a fost prezentată de 2.844 de ori pe Broadway, câştigând 10 premii Tony, inclusiv distincţii pentru cel mai bun compozitor şi autor de versuri, ridicate de Herman. El a câştigat şi un premiu Gramy pentru melodia care a dat titlul spectacolului.

Barbra Streisand a jucat rolul principal în 1969 în adaptarea ”Hello, Dolly!” pentru cinema, în regia lui Gene Kelly.

După mai multe montări care nu au mai egalat succesul acestui spectacol, în 1983, a prezentat ”La Cage aux Folles”, varianta muzicală a unei comedii franţuzeşti despre un cuplu de homosexuali care încearcă să îşi căsătorească fiul cu o fată provenită dintr-o familie conservatoare. Gloria Gaynor a lansat separat piesa ”I Am What I Am”, din spectacol, făcând din ea o melodie clasică a epocii disco.

Compoziţiile sale au fost redescoperite şi la începutul secolului XXI, piesa ”Only Takes a Moment”, din ”Hello, Dolly!”, fiind folosită în animaţia ”Wall-E”, după ce regizorul a dat peste ea din întâmplare.

Herman trăia cu partenerul său Terry Marler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici