Jerry Ragovoy, compozitor al unor piese cântate de Rolling Stone şi Elvis Presley, a murit

Compozitorul american Jerry Ragovoy, care a creat cântece pentru nume mari din muzica internaţională, precum The Rolling Stones, Janis Joplin şi Elvis Presley, a murit la vârsta de 80 de ani, informează bbc.co.uk.

123 afișări

Jordan "Jerry" Ragovoy a murit săptămâna trecută, pe 13 iulie, la Lenox Hill Hospital din New York, în urma complicaţiilor cauzate de un accident vascular cerebral.

Printre cele mai renumite compoziţii ale sale se numără hitul "Times Is on My Side", lansat de The Rolling Stones în 1964, şi "Piece of My Heart", interpretat de Erma Frankli.

Ragovoy a compus cântece şi sub pseudonimul Norman Meade.

Născut în Philadephia, el a intrat în industria producţiei muzicale în anul 1953, colaborând cu The Castelles.

Cântecul "Piece of My Hear", înregistrat întâi de Erma Franklin, în 1967, a devenit celebru după ce a fost reînregistrat de Janis Joplin, un an mai târziu.

B.B. King, Louis Jordan, Dusty Springfield şi Aretha Franklin au înregistrat şi ei cântece compuse de Jerry Ragovoy.

El a fost, totodată, producătorul cântăreţelor Diana Ross şi Dionne Warwick.

În 1973, Ragovoy a primit primul său premiu Grammy, în calitate de producător al unui album ce conţinea coloana sonoră a musicalului "Don't Bother Me, I Can't Cope" pus în scenă pe Broadway.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici