Jet Li va câştiga 13 milioane de dolari pentru cel mai recent film al său

Jet Li, actor chinez protagonist a numeroase filme de acţiune, va câştiga 13 milioane de dolari (100 de milioane de yuani) pentru cel mai recent film lansat pe piaţă, un record de salarizare pentru un actor dintr-o producţie chinezească.

4 afișări
Imaginea articolului Jet Li va câştiga 13 milioane de dolari pentru cel mai recent film al său

Jet Li va câştiga 13 milioane de dolari pentru cel mai recent film al său

Aproape jumătate din bugetul de 40 de milioane de dolari al filmului "The Warlords" a mers la membrii distribuţiei, din care au făcut parte, alături de Jet Li, actorii Andy Lau, Takeshi Kaneshiro şi actriţa şi regizoarea Xu Jinglei.

"Fără Jet Li, nu am fi îndrăznit să investim 40 de milioane de dolari într-un film de limba chineză", a declarat regizorul Peter Chan, care a recunoscut că Li este o garanţie pentru vânzarea inetrnaţională a filmelor.

În rândul filmelor de limba chineză au existat mai multe succese în ultimii câţiva ani, de la povestea "Crouching Tiger, Hidden Dragon" a lui Ang Lee la epicul istoric "Hero" a lui Zhang Yimou.

Recordul de salarizare a fost deţinut şi anterior tot de Li, pentru rolul din "Hero", pentru care a câştigat 70 de milioane de yuani.

Li, care are 44 de ani şi a fost campion de arte marţiale în tinereţe, a jucat şi în filme de limba engleză, apărând în producţii precum "Romeo Must Die" şi "Lethal Weapon 4".

"The Warlords", o producţie epică despre război care are la bază istoria dinastiei Qing, va fi lansat în Asia la jumătatea lui decembrie şi în America de Nord în martie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici