Jimmy Page, primul membru al trupei Led Zeppelin care îşi va lansa autobiografia

Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin, îşi va lansa în octombrie "biografia fotografică oficială", care îi va purta numele, devenind astfel primul membru al formaţiei care şi-a scris autobiografia, a anunţat joi muzicianul.

155 afișări
Imaginea articolului Jimmy Page, primul membru al trupei Led Zeppelin care îşi va lansa autobiografia

Jimmy Page (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Am fost rugat de câteva ori să scriu o carte şi m-am gândit la reversul monedei. M-am gândit că ar fi ceva unic să realizez o autobiografie în imagini, care să traseze întreaga mea călătorie muzicală", a declarat Jimmy Page, informează contactmusic.com.

Rockerul a căutat fotografii timp de câteva luni, în arhiva sa personală, pentru a crea un "eseu fotografic", ce va cuprinde peste 600 de imagini.

"(Aceasta este) consemnarea vizuală şi istorică definitivă a unei vieţi remarcabile. Cronica unei vieţi dedicate muzicii, realizată de unul dintre cei mai legendari chitarişti ai lumii", se arată în comunicatul de presă ce a anunţat acest proiect editorial.

Pe lângă fotografiile personale ale lui Jimmy Page şi cele selectate din alte surse, cum ar fi revistele, cartea va include "o colecţie de portrete emblematice şi imagini rare cu peste 70 dintre cele mai importante personalităţi ale rockului", se precizează în comunicatul de presă.

Led Zeppelin, înfiinţat în 1966, este considerat unul dintre cele mai inovatoare şi influente grupuri muzicale din secolul XX. Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Membrii formaţiei Led Zeppelin, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, au susţinut în decembrie 2007 un singur concert, la O2 Arena din Londra, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi, la acest eveniment unic. La acel concert, partitura pentru tobe a fost asigurată de Jason Bonham, fiul toboşarului John Bonham.

Chitaristul şi compozitorul englez James Patrick "Jimmy" Page, născut în 1944, şi-a început cariera ca membru în The Yardbirds, înainte de a fonda celebra trupă rock Led Zeppelin. Jimmy Page este unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, influenţând mulţi alţi cântăreţi de excepţie. Jimmy Page a ocupat locul 9 în topul celor mai buni 100 de chitarişi, realizat de revista Rolling Stone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici