Jodie Foster este interesată de viaţa extraterestră

Actriţa Jodie Foster se numără printre personalităţile care au făcut donaţii generoase pentru a menţine în funcţiune programul ştiinţific american de căutare a formelor de viaţă extraterestre cu ajutorul unei reţele de telescoape terestre.

176 afișări
Imaginea articolului Jodie Foster este interesată de viaţa extraterestră

Jodie Foster este interesată de viaţa extraterestră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Savanţii de la Institutul SETI (Search For Extraterrestrial Intelligence) au fost obligaţi să oprească cele 42 de telescoape din Allen Telescope Array (ATA), care cercetează spaţiul în căutarea unor transmisii radio ce ar putea proveni de la civilizaţii extraterestre, din cauza reducerilor bugetare din Statele Unite ale Americii, informează express.co.uk.

ATA a fost repusă în funcţiune recent, graţie eforturilor făcute de un grup de investitori, care au donat peste 200.000 de dolari pentru redemararea acestui proiect ştiinţific din California.

Actriţa americană Jodie Foster, care a interpretat rolul unei cercetătoare de la SETI în filmul SF "Contact", lansat în anul 1997, s-a aflat printre personalităţile care au făcut donaţii în acest scop. Din acest grup de personalităţi a făcut parte şi astronautul american William Anders, care a făcut parte din misiunea lunară "Apollo 8", din 1968.

"Este complet iresponsabil ca rasa umană să nu caute dovezi ale existenţei unor forme de viaţă extraterestre inteligente", a declarat William Anders.

Jodie Foster se numără printre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Actriţa, câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din "Acuzata" (1988) şi "Tăcerea mieilor" (1991), a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul "Curaj nebănuit" (2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici