Joe Satriani pleacă în turneu european în 2008

Chitaristul american Joe Satriani va susţine, anul viitor, un turneu european care va cuprinde peste 30 de concerte şi care promovează cel mai nou album al său, ce urmează a fi lansat.

1 afișare
Imaginea articolului Joe Satriani pleacă în turneu european în 2008

Joe Satriani pleacă în turneu european în 2008

Chitaristul Joe Satriani va finaliza în curând cel de-al 12-lea album al său de studio. Chiar dacă nici titlul, nici data de lansare ale noului material discografic nu au fost încă stabilite, acesta şi-a anunţat turneul european de promovare a albumului. Potrivit site-ului oficial al artistului, Satriani va concerta, între 30 aprilie şi 13 iunie, în Portugalia, Spania, Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Cehia, Danemarca, Suedia, Rusia şi Olanda.

"În mod clar, va fi un album foarte bun", a declarat Satriani pentru Billboard. Noul album va pune în evidenţă talentul chitaristului, dar va încorpora şi câteva stiluri noi de abordare a instrumentului, pe care acesta le experimentează. "Am decis, încă o dată, să forţez nota pentru a demonstra cât de expresivă poate fi o chitară şi cât de diferită poate fi interpretarea instrumentală de la un cântec la altul", a mai spus artistul.

Pentru noul material discografic, Satriani a călătorit prin Asia şi Europa pentru a a surprinde diferenţele muzicale ale regiunilor.

Joseph "Satch" Satriani (născut pe 15 iulie, 1956, în Westbury, New York) este un celebru chitarist american. Albumul său de debut, intitulat "Not of This Earth" şi lansat în 1986, a deschis drumul către noi abordări ale muzicii rock instrumentale, într-o eră dominată de muzica pop.

Puternic influenţat de Jimi Hendrix, Jimmy Page şi Jeff Beck, Satriani amestecă deseori sound-ul cald de chitară cu tonuri dominante de rock şi blues. Din 1990, el foloseşte o chitară personalizată, un model din seria Ibanez JS.

În 1988, Satriani a fost recrutat de Mick Jagger, de la  Rolling Stones, pentru a fi chitarist principal în primul turneu solo al rockerului britanic. Mai târziu, în 1994, Satriani a fost rugat să fie chitarist principal la Deep Purple, ofertă pe care în cele din urmă a refuzat-o, din cauza unor clauze de contract. De-a lungul timpului, Satriani a colaborat cu o serie impresionantă de chitarişti, printre care şi Steve Vai, John Petrucci, Eric Johnson, Yngwie Malmsteen, Paul Gilbert şi Robert Fripp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici