Johnny Depp colaborează la realizarea unui album cu piese bazate pe versuri scrise de Bob Dylan

Actorul american Johnny Depp va participa la înregistrarea unui nou album cu piese bazate pe versuri scrise de Bob Dylan, iar materialul discografic este programat să apară în această toamnă.

140 afișări
Imaginea articolului Johnny Depp colaborează la realizarea unui album cu piese bazate pe versuri scrise de Bob Dylan

Johnny Depp (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Starul filmului "Alice în Ţara Minunilor/ Alice in Wonderland" a vizitat studiourile Capitol din Los Angeles, pentru a urmări o sesiune de înregistrări a producătorului T Bone Burnett pentru materialul discografic "Lost on the River: New Basement Tapes". Actorul a ajuns în cele din urmă să îl acompanieze la chitară pe Elvis Costello, pentru piesa "Kansas City", informează contactmusic.com.

Albumul, la realizarea căruia participă şi Marcus Mumford de la Mumford & Sons şi Jim James de la My Morning Jacket, este programat să fie lansat în această toamnă, pentru a coincide cu apariţia pe piaţă a noului documentar intitulat "Lost Songs: The Basement Tapes Continued", regizat de Sam Jones.

Versurile cântecelor de pe noul album provin din timpul sesiunilor de înregistrări ale lui Bob Dylan numite "Basement Tapes" din 1967.

Aceasta nu este prima aventură muzicală a lui Johnny Depp. Actorul colaborează în prezent cu legenda formaţiei The Beatles Paul McCartney la un proiect, derulat împreună cu Alice Cooper şi Joe Perry de la Aerosmith.

De altfel, Depp a devenit o prezenţă familiară în concertele formaţiei Aerosmith şi în cele ale lui Willie Nelson, după ce li s-a alăturat pe scenă în diverse ocazii.

Johnny Depp este considerat unul dintre cei mai mari actori din generaţia sa, alături de George Clooney şi Brad Pitt. Artist versatil şi extrem de expresiv, Johnny Depp s-a simţit în largul lui atât în producţiile hollywoodiene - mai ales în franciza "Piraţii din Caraibe", "Chocolat", "Donnie Brasco" -, cât şi în producţii independente, precum "Jurnalul unui iubitor de rom", dar şi în colaborările sale cinematografice cu regizorul american Tim Burton - "Edward Mâini-de-foarfece", "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow", "Mireasa moartă/ Corpse Bride", "Alice în Ţara Minunilor" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

Bob Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în topul celor mai mari 100 de artişti realizat în anul 2011 şi pe locul al şaptelea în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni alcătuit în 2008.

În iunie, Bob Dylan a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului mondial "Never Ending Tour".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici