Jon Voight acuză revista Time de antisemitism

Actorul american Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie, a acuzat revista Time de antisemitism, duminică, în timpul unei emisiuni a postului de televiziune Fox News, informează hollywoodreporter.com.

22 afișări
Imaginea articolului Jon Voight acuză revista Time de antisemitism

Jon Voight acuză revista Time de antisemitism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea video cu declaraţia actorului a ajuns pe internet abia miercuri.

"Acest lucru înseamnă antisemitism", a declarat Jon Voight, referindu-se la numărul din 13 septembrie al celebrei reviste Time, pe a cărei copertă apare steaua lui David şi titlul "Why Israel Doesn't Care About Peace" (De ce Israelului nu-i pasă de pace).

"Cine sunt antisemiţii care conduc revista Time?", s-a întrebat actorul american în faţa camerelor.

Jon Voight, un actor cu convingeri politice ferme, susţinător al mişcării Tea Party şi al candidaţilor Partidului Conservator, a atacat în termeni duri şi coperta numărului din 30 august al revistei Time, pe care apare titlul: "Is America islamophobic?".

"Ei spun că America este islamofobă. Ei bine, este exact metoda prin care se declanşează războaie între popoare", a declarat actorul.

"Ce vom face? Ar trebui să boicotăm revista Time? Poate că da, pentru că ei nu ar trebui să aibă dreptul de a declanşa războaie", a continuat Jon Voight.

În luna iunie, Jon Voight i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Barack Obama, publicată în ziarul The Washington Post, în care îl acuză pe acesta că "promovează antisemitismul în lume".

Jon Voight, în vârstă de 71 de ani, este actor de film şi televiziune şi a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1960 graţie rolului de gigolo din filmul "Cowboy-ul de la miezul nopţii/ Midnight Cowboy" (1969), pentru care a primit prima sa nominalizare la premiile Oscar. De-a lungul deceniilor următoare, Jon Voight şi-a construit o carieră solidă cu ajutorul unor roluri dificile, dar provocatoare, având câteva prestaţii memorabile în filme precum "Eliberarea/ Deliverance" (1972) şi "Întoarcerea acasă/ Coming Home" (1978) - pentru cel din urmă a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal. Interpretarea jurnalistului sportiv Howard Cosell din filmul biografic "Ali" (2001) i-a adus aprecierea criticilor şi cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Jon Voight este tatăl actriţei Angelina Jolie şi al actorului James Haven, dar şi fratele cântăreţului Chip Taylor şi al geologului Barry Voight.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici