Juan Formell, fondatorul şi liderul grupului cubanez Los Van Van, a murit la vârsta de 71 de ani

Muzicianul Juan Formell, fondatorul şi liderul grupului cubanez Los Van Van, a murit joi la vârsta de 71 de ani.

54 afișări
Imaginea articolului Juan Formell, fondatorul şi liderul grupului cubanez Los Van Van, a murit la vârsta de 71 de ani

Juan Formell (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Juan Formell, un reputat basist, compozitor şi realizator de aranjamente muzicale, a murit la Havana, în cursul zilei de joi, informează contactmusic.com.

Decesul său a fost anunţat de postul naţional de televiziune din Cuba. Prezentatorul care a făcut acest anunţ a spus că muzicianul a murit "brusc", fără să ofere însă niciun detaliu despre cauzele morţii lui Juan Formell.

Juan Formell a avut o carieră muzicală prestigioasă, întinsă pe durata a patru decenii. În 1969 a înfiinţat grupul Los Van Van, care a devenit ulterior una dintre cele mai influente trupe din Cuba, cu un stil muzical propriu ce a combinat cu succes muzicalitatea şi ritmurile tropicale.

Formell a fost lăudat pentru felul în care a reflectat în versurile sale evoluţia stilului de viaţă cubanez de-a lungul anilor, afirmă Billboard.com.

În 1999, Juan Formell a câştigat un premiu Grammy cu albumul "Llego Van Van (Van Van Is Here)", recompensat la categoria "Latin/ Best Salsa Performance".

În 2013, muzicianul cubanez a fost recompensat şi cu un premiu Latin Grammy pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici