Juanes a cântat în faţa a peste 500.000 de cubanezi, la Havana - GALERIE FOTO

Peste 500.000 de cubanezi s-au strâns în Piaţa Revoluţiei din Havana, principala zonă unde au loc festivităţile regimului comunist cubanez, pentru a asista duminică la "Concertul pentru pace" al cântăreţului columbian Juanes, care a provocat nemulţumirea anticastriştilor în exil.

78 afișări
Imaginea articolului Juanes a cântat în faţa a peste 500.000 de cubanezi, la Havana - GALERIE FOTO

Peste 500.000 de cubanezi, prezenţi la concertul controversat al lui Juanes, la Havana

GALERIE FOTO

"It's time to change (Este timpul schimbării)", a afirmat cântăreaţa portoricană Olga Tanon către mulţimea îmbrăcată în alb, la începutul concertului difuzat în direct în Europa, America Latină şi Statele Unite.

Este vorba despre titlul unui cântec al lui Juanes, cunoscut pentru hit-ul său "La Camisa Negra", ce rezumă filosofia acestui concert menit să creeze un pod între Washington şi Havana şi să îi reconcilieze pe cubanezi între ei.

Aproximativ 200 de jurnalişti străini au fost prezenţi în insulă pentru a furniza informaţii despre acest al doilea "concert pentru pace", după cel organizat anul trecut la frontiera dintre Columbia şi Venezuela, chiar în timpul unor tensiuni bilaterale.

Juanes

Această iniţiativă a provocat nemulţumirea exilaţilor cubanezi din Miami, bastionul anticastrismului din sud-estul Statelor Unite şi loc de reşedinţă al lui Juanes şi al familiei sale. Artistul a primit ameninţări cu moartea şi discuri ale sale au fost tăiate cu cuţitul.

Cântăreţul în vârstă de 37 de ani a dat asigurări însă că acest spectacol nu avea "nimic de-a face" cu politica.

Juanes

"Sunt sigur că acest tip de schimburi culturale nu aduce prejudicii relaţiilor dintre Statele Unite şi Cuba", a apreciat, la rândul său, preşedintele american Barack Obama, la postul de televiziune în limba spaniolă Univision.

Dar, a adăugat el, "nu trebuie să mai exagerăm contribuţia" acestui tip de schimburi la relaţiile dintre Washington şi Havana, care s-au detensionat uşor, de la sosirea sa la Casa Albă.

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, principal aliat al regimului cubanez, a calificat acest concert drept "minunat".

Juanes urma să cânte împreună cu 14 artişti, printre care spaniolul Miguel Bose, italianul Jovanotti sau formaţiile cubaneze los Van Van şi los Orishas.

El a prevăzut să interpreteze un cântec scris special pentru acest concert: "Cubano Soy" (Sunt cubanez), un omagiu adus "familiei cubaneze din interior şi exterior, din punctul de vedere al unui columbian care trăieşte la Miami".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici