Jucăriile bogaţilor. Cât dai ca să le ai şi cât costă să le păstrezi

Sigur, nu-i la îndemâna oricui să-şi cumpere un iaht sau un avion, ori chiar o insulă, chiar dacă este faimos. Dar achiziţia nu-i totul. E doar începutul pentru că, odată ce ai o astfel de jucărie, te costă o avere să o întreţii.

24 afișări
Imaginea articolului Jucăriile bogaţilor. Cât dai ca să le ai şi cât costă să le păstrezi

Jucăriile bogaţilor. Cât dai ca să le ai şi cât costă să le păstrezi (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Iahtul e primul pe lista dorinţelor celor bogaţi şi faimoşi

O bijuterie de 127 de picioare costă, la mâna a doua, 6.750.000 USD. E un adevărat chilipir, spun specialiştii. Odată cumpărat, iahtul scoate din buzunarul proprietarului încă un milion USD anual, potrivit lui Justin Onofrietti, broker al companiei care vinde un astfel de vas. Potrivit acestuia, costurile depind de locul în care iahtul urmează a fi transportat, dar şi de salariile personalului - 145.000 USD pentru căpitan, 70.000 USD pentru secundul acestuia, 55.000 USD pentru bucătar şi 35.000 USD pentru stewarzi.

Dacă adaugi 180.000 USD pentru combustibil, 240.000 USD pentru taxele de port şi 300.000 USD pentru asigurare, înţelegi de ce iahtingul este un hobby pentru cei bogaţi.

Citeşte mai multe despre jucăriile bogaţilor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici