Judecătoria Oradea către Tokes: Dosarele care privesc activitatea de judecată sunt publice

Vicepreşedintele Judecătoriei Oradea, Cristi Danileţ, a declarat, referitor la cererea lui Laszlo Tokes de a se stabili dacă detaliile despre divorţul intentat de soţia sa au ajuns în presă din arhiva instanţei, că dosarele care privesc activitatea de judecată sunt publice.

167 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Oradea către Tokes: Dosarele care privesc activitatea de judecată sunt publice

Judecătoria Oradea către Tokes: Dosarele care privesc activitatea de judecată sunt publice

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, vicepreşedintele Judecătoriei Oradea, Cristi Danileţ, a confirmat primirea cererii din partea europarlamentarului Laszlo Tokes, prin avocat, şi a spus că răspunsul îi va fi trimis acestuia joi.

"Dosarele şi registrele care privesc activitatea de judecată sunt publice şi pot fi consultate de orice persoană care justifică un interes legitim, precum şi de ziarişti, în baza unui regulament de organizare interioară şi a unui ghid de bune practici adoptat de CSM în 2006, care reglementează aceste situaţii. Există şi excepţii: dosarele care se judecă în şedină secretă, cauzele privind adopţiile şi cele privind percheziţile şi interceptările", a spus Danileţ.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a cerut Judecătoriei Oradea să înceapă o anchetă internă care să stabilească dacă detaliile despre divorţul intentat de soţia sa Edith Tokes au ajuns în presă din arhiva instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici