Julia Roberts şi George Clooney au dat în judecată două companii de produse electronice

Actorii americani Julia Roberts şi George Clooney au dat în judecată proprietarii a două companii de produse electronice, pe care îi acuză că s-au folosit de numele şi imaginea lor pentru a-şi promova produsele.

218 afișări
Imaginea articolului Julia Roberts şi George Clooney au dat în judecată două companii de produse electronice

Julia Roberts (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două vedete i-au dat în judecată pe directorii companiilor Digital Projection Inc. şi Beyond Audio pentru a-şi proteja drepturile de proprietate intelectuală, întrucât fotografiile lor au apărut pe site-urile, broşurile şi newsletters-urile celor două firme, informează contactmusic.com.

În documentele depuse, vineri, la Curtea Superioară din Los Angeles, se afirmă: "Acuzaţii au folosit fotografii ale reclamanţilor în campanii de advertising, marketing şi de promovare, inclusiv în tipărituri publicitare ce au fost publicate în numeroase reviste pe parcursul ultimelor luni".

"Din acest motiv, reclamanţii au acuzat încălcarea drepturilor lor publicitare, la viaţă privată şi la propria lor imagine", se afirmă în acelaşi document.

Julia Roberts şi George Clooney solicită plata unor daune compensatorii - a căror valoare nu a fost dată publicităţii -, dar şi plata unor amenzi şi cheltuielilor de judecată.

Cele două staruri de la Hollywood au solicitat totodată tribunalului californian să emită un ordin prin care să interzică acuzaţilor să se mai folosească de numele şi imaginea lor în viitor.

Julia Roberts, deţinătoare a unui premiu Oscar pentru rolul din "Erin Brokovich", a putut fi văzută recent alături de Tom Hanks în lungmetrajul "Larry Crowne".

George Clooney s-a făcut remarcat în serialul de televiziune "Spitalul de urgenţă" şi a interpretat ulterior numeroase roluri memorabile, precum cele din "Marea hoinăreală", "Regii deşertului", "Syriana", seria "Ocean's", "Misterele Berlinului", "Noapte bună şi noroc!" şi "Michael Clayton". Mai recent, actorul a putut fi văzut pe marile ecrane în "Citeşte şi arde/ Burn After Reading", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats", "Americanul", "The Ides of March" şi "Descendenţii/ The Descendants".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici