Jurnal din carantină. Cinci zile din viaţa unui suspect de coronavirus

Cetăţenii englezi evacuaţi din oraşul chinez Wuhan se află în carantină la spitalul Arrowe Park din Wirral de când au revenit în Marea Britanie, săptămâna trecută. Unul dintre aceştia, profesor de limba engleză în vârstă de 32 de ani care a locuit în Wuhan în ultimii patru ani, a descris pentru The Guardian experienţa traiului în carantină.

2094 afișări
Imaginea articolului Jurnal din carantină. Cinci zile din viaţa unui suspect de coronavirus

Jurnal de carantină. Cinci zile din viaţa unui suspect de coronavirus

Luni

 
În această dimineaţă, am primit cu toţii un bilet prin care eram anunţaţi că unul dintre noi s-a îmbolnăvit în timpul zborului. Am fost dus direct la spital pentru teste, unde câteva persoane m-au întrebat cum mă simt. 
 
Nu vom mai putea comanda mâncare aici. Până acum, am primit mese gata preparate, nimic grozav, dar, în orice caz, gratuit.
 
Astăzi am revăzut câteva filme clasice la TV, am citit şi am ascultat podcast-uri - cam atât e de făcut.
 
Avem prea multe console de jocuri. Practic, mi-am pierdut unul dintre prietenii cei mai buni din Wuhan din cauza jocurilor Fifa. Cred că cei de aici se aşteptau la o mulţime de familii, dar printre noi sunt doar trei sau patru copii. 
 
Ar fi minunat dacă aş putea avea un laptop propriu, timpul ar trece altfel.
 

Marţi

 
M-am trezit şi am făcut o baie...În China nu aveam aşa ceva, deci e chiar drăguţ.
 
Unii localnici ne-au donat cărţi, dar nu sunt pe gustul meu. Sună cu adevărat nerecunoscător, dar...Nici măcar un Dan Brown! Acestea sunt scrise de oameni despre care nu am auzit niciodată.
 
Cred că locul este condus de o companie privată în numele NHS. Mulţi dintre cei evacuaţi şi-au comandat lucruri. Un tip chiar ţine în dormitor sticle de vin, băuturi spirtoase şi două lăzi de bere. În seara asta mi-a oferit nişte vin şi m-am simţit ca într-un bar. 
 
Există o zonă comună, dar nimeni nu pare să o folosească. Oamenii numără secundele care trec, în orice fel posibil.
 
 

Miercuri

 
Am dormit cea mai mare parte a zilei. Dorm mult de când m-am întors aici, deşi în mod normal nu mă culc înainte de miezul nopţii. Poate e jet lag-ul, dar a trecut aproape o săptămână.
 
Am început să urc scările ca să mă menţin în formă. Pot ieşi afară, în grădină, dar nu există iarbă sau vegetaţie. Prefer scările.
 
Tipul care a comandat băutura a primit şi mai multă acum. Cred că o să fie o petrecere pe cinste.
 
Toţi ceilalţi sunt bine, nimeni nu pare bolnav încă.
 

Joi

 
Un idiot s-a plâns de micul dejun. Până azi, micul dejun a fost într-adevăr bun - un sandviş cu slănină (în China n-ai să vezi aşa ceva) şi cârnaţi. Dar din cauza celui care a făcut scandal, ne-au servit produse de patiserie daneză, cu brânză şi salam. M-am gândit: „Ce este asta?” Când sunteţi în carantină, nu trebuie să aveţi mari aşteptări. 
 
Atâta timp cât nimeni nu prezintă simptome, putem pleca joi dimineaţă. 
 
Există, cu siguranţă, un dezechilibru de gen. Sunt mult mai mulţi bărbaţi decât femei şi nu cred că există multe doamne singure. Slabe şanse să mă îndrăgostesc aici.
 

Vineri

 
Din fericire, micul dejun a revenit la normal şi sunt cu 12 ore mai aproape de plecare. Totuşi, încă ar putea să iasă prost...Dacă cineva începe să se simtă rău?
 
Când ies, o să vizitez un prieten care locuieşte în zonă şi apoi o să plec să-mi văd familia.
 
Revenirea la Wuhan nu a fost adusă în discuţie. Chiria este plătită în avans pentru câteva luni, dar mi-am lăsat în China certificatele de licenţă şi de predare, aşa că va trebui să mă întorc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici