Kanye West, criticat pentru că i-a cântat preşedintelui Kazahstanului

ONG-ul american Human Rights Foundation l-a criticat pe rapperul Kanye West pentru faptul că a susţinut un concert la nunta nepotului preşedintelui Kazahstanului, al cărui regim "interzice libertatea de exprimare şi de asociere".

522 afișări
Imaginea articolului Kanye West, criticat pentru că i-a cântat preşedintelui Kazahstanului

Kanye West (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Kanye a distrat o brută sângeroasă şi pe anturajul acesteia", a declarat preşedintele acestui ONG, fostul campion mondial la şah Gari Kasparov.

"Cineva precum Kanye, care are obiceiul de a-şi exprima cu tărie opiniile, ar fi încarcerat de regimul (preşedintelui Nursultan) Nazarbaev", a adăugat Thor Halvorssen, un alt membru al aceluiaşi ONG. "Printre obiceiurile nemiloase ale acestui dictator se numără acela al răpirii familiilor disidenţilor".

Cântăreţul american ar fi fost plătit cu 3 milioane de dolari pentru concertul surpriză pe care l-a susţinut la nunta nepotului preşedintelui din Kazahstan, care conduce cu o mână de fier această fostă republică sovietică. Imagini de la acea nuntă, organizată weekendul trecut, au fost publicate de invitaţi pe conturile lor de Twitter şi Instagram.

Human Rights Foundation reaminteşte faptul că Sting a refuzat să susţină un concert privat în Kazahstan în 2011, la scurt timp după reprimarea unor revolte ale muncitorilor din această ţară.

Recent, cântăreaţa Jennifer Lopez a fost nevoită să îşi ceară scuze publice pentru faptul că i-a cântat celebrul refren "Happy Birthday" preşedintelui Turkmenistanului, o ţară considerată una dintre cele mai opresive din lume, după ce a fost confruntată cu un val de critici virulente.

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, "Graduation", a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câştigător a 21 de premii Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici