Karl Lagerfeld: Pantofii fără toc conferă atitudine

Creatorul de modă Karl Lagerfeld a declarat că încălţămintea fără toc le conferă femeilor atitudine, el lansând în acest sens, la Paris, o colecţie exclusivă de pantofi sport Chanel Couture, "asortaţi" cu rochii, pentru colecţia de primăvară-vară 2014 a casei de modă, informează contactmusic.com.

452 afișări
Imaginea articolului Karl Lagerfeld: Pantofii fără toc conferă atitudine

Karl Lagerfeld (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În istoria modei, între 1800 şi 1840, femeile purtau pantofi fără toc. Chiar şi atunci când erau îmbrăcate în rochie de bal, purtau balerini", a declarat Karl Lagerfeld, citat de contactmusic.com.

Top-modelele au purtat pe podium rochii asortate cu accesorii din tweed şi pantofi sport, despre care designerul de origine germană afirmă că reprezintă o opţiune în acelaşi timp confortabilă şi la modă.

"Am avut o presimţire că fetele o să adore pantofii. Felul în care au coborât pe trepte (...) a fost foarte natural fiindcă acest gen de pantofi permite aşa ceva. Să cobori treptele în timp ce porţi încălţăminte cu platforme este foarte greu şi nu foarte estetic. Pantofii fără toc conferă o atitudine modernă în modă, o anumită flexibilitate", a mai precizat Lagerfeld.

O pereche de pantofi sport Chanel Couture costă aproximativ 3.000 de euro şi trebuie cumpăraţi cu întregul ansamblu vestimentar.

Karl Lagerfeld, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă de la sfârşitul secolului XX. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici