"Kashtanka", cel mai bun spectacol la Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti"

Spectacolul "Kashtanka" al Ekaterinburg Theatre For Young Spectators (Ekaterinburg, Rusia), a fost desemnat cel mai bun spectacol de juriul Festivalului Internaţional de Teatru Pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", care s-a desfăşurat în perioada 6-13 octombrie la Teatrul "Ion Creangă".

2 afișări
Imaginea articolului "Kashtanka", cel mai bun spectacol la Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti"

"Kashtanka", cel mai bun spectacol la Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti"

Festivalul de Teatru pentru Copii de la Teatrul "Ion Creangă" s-a încheiat sâmbătă, ultima piesă din programul festivalului fiind "Albă ca Zăpada", a trupei Luceafărul din Iaşi. Cornel Todea, directorul Teatrului Ion Creangă, a premiat spectacolele în prezenţa publicului teatrului de copii şi a personajelor din poveşti.

Premiul pentru regie a fost atribuit regizorului francez Noelle Dehousseal pentru spectacolul "Loupiotes" al trupei Balabik, în timp ce actriţa Kim So Ree de la Drama Theatre for the Young din Coreea de Sud a primit premiul pentru interpretare din piesa "Gamoonjang".

Anca Pâslaru a primit premiul pentru costumele din spectacolul "Tigrişorul căruia îi plăceau clătitele" al Teatrului "Ion Creangă".

Premiul "Super Bebe" a fost atribuit spectacolului "Culorile apei", prezentat de trupa La Baracca din Italia.

Ediţia a treia a Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti"s-a încheiat după o săptămână de spectacole prezentate de opt teatre din străinătate şi 12 spectacole româneşti, dar şi spectacole-lectură cu texte dramatice româneşti, workshop-uri, spectacole interactive în faţa Teatrului Ion Creangă din Piaţa Amzei. Au fost prezente trupe din Italia, Belgia (La Guimbarde cu spectacolul "În grădină"), Theater Bautzen din Germania ("Doamna Soare şi Domnul Lună pregătesc vremea") şi Companie Balabik din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici