Kate Middleton este înrudită cu scriitoarea Jane Austen

Catherine, soţia prinţului William al Marii Britanii, este o rudă îndepărtată a scriitoarei Jane Austen.

1132 afișări
Imaginea articolului Kate Middleton este înrudită cu scriitoarea Jane Austen

Kate Middleton este înrudită cu scriitoarea Jane Austen (Montaj Foto)

Ancestry.com indică faptul că actuala ducesă de Cambridge şi autoarea celebrului roman "Mândrie şi prejudecată" sunt verişoare de gradul al 11-lea, avându-l ca strămoş comun pe Henry Percy, al doilea conte de Northumberland, care a trăit în secolul al 15-lea.

Site-ul specializat în genealogie spune că această legătură este subliniată de faptul că multe dintre personajele feminine create de Jane Austen se îndrăgostesc sau visează să se căsătorească cu bărbaţi din clase sociale mai înalte.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, o femeie fără titlu nobiliar, s-a căsătorit cu prinţul William - al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii - în aprilie, după o relaţie care a durat nouă ani. În prezent, oficial, ea este cunoscută drept Catherine, ducesa de Cambridge.

"Descoperirea acestei legături dintre ducesa de Cambridge şi Jane Austen este emoţionantă pentru că, în multe aspecte, Catherine este eroina modernă a lui Jane Austen: o femeie din clasa de mijloc care se căsătoreşte cu viitorul rege al Angliei", spune Anastasia Harman, istoric ce lucrează pentru ancestry.com.

Născută în Anglia, în 1775, Jane Austen este una dintre cele mai cunoscute autoare de romane şi satire sociale din lume. Printre romanele sale - multe dintre acestea ecranizate deja - se numără "Raţiune şi simţire", "Emma" şi "Persuasiune". Jane Austen a rămas celibatară toată viaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici