Kevin Costner a câştigat procesul contra lui Stephen Baldwin

Actorul american Kevin Costner a obţinut câştig de cauză în procesul contra actorului Stephen Baldwin, care îl acuzase de fraudă şi înşelăciune.

485 afișări
Imaginea articolului Kevin Costner a câştigat procesul contra lui Stephen Baldwin

Kevin Costner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stephen Baldwin l-a dat în judecată pe Kevin Costner, susţinând că acesta l-ar fi înşelat în momentul în care l-a convins să îi vândă acţiunile pe care le deţinea în compania înfiinţată de Costner, care produce utilaje de depoluare a apei.

În procesul intentat la Curtea federală din statul Louisiana, împreună cu partenerul său de afaceri Spyridon Contogouris, Stephen Baldwin susţine că actorul Kevin Costner a încheiat un contract foarte profitabil cu grupul British Petrolium (BP), care a achiziţionat sistemele de depoluare ce separă apa de petrol, fabricate de compania lui Costner. Potrivit documentelor depuse în instanţă, Kevin Costner ar fi cumpărat acţiunile deţinute de Stephen Baldwin şi de Spyridon Contagouris, fără să le comunice faptul că a încheiat un contract profitabil cu grupul BP.

Stephen Baldwin susţine că pe 10 aprilie 2010 a cumpărat 10% din acţiunile companiei lui Costner. După o lună, Baldwin, Contogouris şi alţi investitori au înfiinţat un joint venture intitulat Ocean Therapies Solution, care urma să vândă tehnologia companiei lui Costner - CINC - către grupul BP.

În urma unor neînţelegeri, Baldwin şi Contogouris i-au vândut lui Costner acţiunile pe care le deţineau în compania acestuia, nefiind informaţi asupra faptului că grupul BP plătise deja un avans de 18 milioane de dolari companiei CINC. La o zi după ce şi-au vândut acţiunile, BP a cumpărat toate utilajele depoluante produse de CINC, tranzacţia fiind realizată pentru o sumă totală de 52 de milioane de dolari.

În opinia lui Baldwin, Kevin Costner şi asociaţii lui i-au prezentat în mod eronat situaţia asupra negocierilor cu grupul BP. El susţine, totodată, că actorul Kevin Coster l-a păcălit să îi vândă acele acţiuni, cu scopul de a obţine un profit mai mare.

Spyridon Contogouris a solicitat daune de 10,64 milioane de dolari, iar Stephen Baldwin a cerut daune în valoare de 3,8 milioane de dolari.

Juriul a decis, joi, în favoarea lui Costner şi nu i-a acordat lui Baldwin daunele solicitate de acesta, informează contactmusic.com.

Kevin Costner, pasionat de invenţiile marine, a prezentat acele utilaje şi în faţa unei comisii a Congresului american, în 2010, criticând organizarea defectuoasă a operaţiunilor de curăţare a Golfului Mexic, iniţiate de grupul BP, după mareea neagră care a afectat această zonă la începutul acelui an.

În aprilie 2010, platforma Deepwater Horizon a BP a explodat şi s-a scufundat la 60 de kilometri de delta fluviului Mississippi. După ce a eşuat de mai multe ori în tentativele de stopare a scurgerii de petrol, grupul britanic a reuşit, în cele din urmă, să amplaseze cu succes un dispozitiv de stopare a scurgerilor de petrol deasupra conductei avariate.

Născut în 1966, Stephen Baldwin este cel mai tânăr dintre fraţii Baldwin, toţi patru - Alec, Daniel, William şi Stephen - fiind actori. Familia Baldwin este de religie romano-catolică şi are ascendenţă irlandeză, britanică şi franceză. Stephen Baldwin a jucat în multe filme, rolul cel mai notabil fiind cel din pelicula "Suspecţi de serviciu" (1995), dar a avut multe apariţii şi în seriale de televiziune şi în emisiuni de tip reality-show.

Născut într-o periferie săracă a oraşului Los Angeles, în anul 1955, Kevin Costner, licenţiat în ştiinţe economice, şi-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din "Silverado" (1985) şi cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului "Incoruptibilii" (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din western-ul epic "Dansând cu lupii", care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca "Robin Hood, prinţul hoţilor", "JFK", "Bodyguard" şi "Wyatt Earp, justiţiarul Vestului sălbatic", dar şi în filme cu mai puţin succes la public, precum "Waterworld - Lumea Apelor" (1995) şi "Poştaşul" (1997). De la sfârşitul anilor '90, Kevin Costner a jucat în roluri mai degrabă modeste.

În octombrie 2009, Costner a venit pentru prima dată în România, unde a susţinut un concert alături de trupa sa, Modern West, în timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. El a revenit în România anul trecut, pentru a filma pentru un documentar, susţinând cu această ocazie şi un concert într-un club bucureştean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici